Zomeracademie

INFORMATIE EN PROGRAMMA 2023 VOLGEN Z.S.M.

Heb je zin om in de zomer met ezel en kwast aan de slag te gaan? Wil je graag naar model of een portret leren schilderen? Heb je altijd al een goede introductie tot de etstechniek willen krijgen, of je eigen houtsnede willen maken? Dan is de Zomeracademie misschien iets voor jou. Laat je onderdompelen in intense en inspirerende lessen en geniet van de flow van een aantal dagen achter elkaar aan het werk zijn. Ontmoet gelijkgestemden of trek je op aan andermans niveau en meld je aan!

Aanmelding en toelating

Er worden geen toelatingseisen gesteld, je wordt op je eigen niveau begeleid. Voor elk onderdeel geldt een minimum en maximum aantal deelnemers.

Aanmelden cursus Kosten Zomeracademie Studiegids Zomeracademie

Programma

Je kunt de Zomeracademie een, twee of drie weken volgen. Elke onderdeel is gericht op een andere discipline en vormt een afgerond geheel. Op maandagochtend is er een kennismaking en krijg je informatie over het verloop en de manier van werken. Daarna ga je aan de slag. De lessen Introductie/proeverij Klassieke Academie, Academisch model schilderen en Academisch portret schilderen vinden plaats van maandag t/m vrijdag van 9.30-15.30 uur. Grafiek wordt gegeven van 9.30-17.00 uur. De lunch, koffie en thee worden door de Klassieke Academie verzorgd.

Locaties

De Zomeracademie vindt plaats op onze locatie aan het Akerkhof, behalve Grafiek. Deze lessen worden gegeven op locatie Paradijsvogelstraat. De adressen en mogelijkheid routebeschrijvingen te genereren zijn te vinden op onze pagina Contact.

Zomeracademie 2022

Zomeracademie Introductie/proeverij Klassieke Academie

11 t/m 15 juli 2022
Docenten: Stijn Rietman, Elivira Dik, Bas Nijenhuis

Zomeracademie Academisch model schilderen

18 t/m 22 juli 2022
Docenten: Rachel Dieraert, Peter Hartwig, Ruben Postema

Zomeracademie Academisch portret schilderen

25 t/m 29 juli 2022
Docenten: Bas Nijenhuis, Ulrich Suberg, Elvira Dik

Zomeracademie Grafiek: etsen en houtsnede

11 t/m 15 juli 2022
Docenten: Reinder Homan, Eline Brontsema