Zomeracademie

Heb je zin om in de zomer met ezel en kwast aan de slag te gaan? Wil je graag naar model of een portret leren schilderen of boetseren? Heb je altijd al je eigen houtsnede willen maken? Dan is de Zomeracademie misschien iets voor jou. Laat je onderdompelen in intense en inspirerende lessen en geniet van de flow van een aantal dagen achter elkaar aan het werk zijn. Ontmoet gelijkgestemden of trek je op aan andermans niveau en meld je aan!

Aanmelding en toelating

Er worden geen toelatingseisen gesteld, je wordt op je eigen niveau begeleid. Voor elk onderdeel geldt een minimum en maximum aantal deelnemers.

Aanmelden Zomeracademie Kosten Zomeracademie Studiegids Zomeracademie

Programma

Je kunt de Zomeracademie een, twee of drie weken volgen. Elke onderdeel is gericht op een andere discipline en vormt een afgerond geheel. Op maandagochtend is er een kennismaking en krijg je informatie over het verloop en de manier van werken. Daarna ga je aan de slag. De lessen vinden plaats van maandag t/m vrijdag van 9:30-15:30. De lunch, koffie en thee worden door de Klassieke Academie verzorgd.

Locaties

De lessen Portret boetseren en hoe tekenen daarbij hoort en Houtsnede vinden plaats op onze locatie aan de Paradijsvogelstraat. Academisch Model- en Portrettekenen worden aan het Akerkhof gegeven. De adressen en mogelijkheid routebeschrijvingen te genereren zijn te vinden op onze pagina Contact.

Zomeracademie 2024

Zomeracademie Portret boetseren en hoe tekenen daarbij hoort

8 t/m 12 juli
Docenten: Annelies Middel, Cindy Sprokel, Pieter Jan Kuiken

Zomeracademie Houtsnede

8 t/m 12 juli
Docent: Eline Brontsema

Zomeracademie Academisch modelschilderen

15 t/m 19 juli
Docenten: Rachel Dieraert, Peter Hartwig, Roelie Douw

Zomeracademie Academisch portretschilderen

22 t/m 26 juli
Docenten: Annelies Middel, Bas Nijenhuis, Maarten Dalstra