Basisscholing

Denk je talent te hebben, maar weet je niet zeker of dit wel toereikend is voor Vakscholing 1 of wil je je talent verder ontwikkelen? Tijdens de Basisscholing ontdek je of het voor jou haalbaar is. Je wordt zo goed mogelijk voorbereid op de toelatingseisen van de Vakscholing. Maar het volgen van de Basisscholing garandeert de toelating niet. Je kunt ook meteen toelatingsexamen doen. Het eerst volgen van de Basisscholing is niet verplicht.

Aanmelding en toelating

Aanmelden is mogelijk vanaf 16 jaar. Er worden geen toelatingseisen gesteld. De Basisscholing gaat door bij voldoende aanmeldingen, er is ruimte voor maximaal 22 deelnemers per groep.

Aanmelden opleiding Kosten opleidingen Studiegids opleidingen 2023-2024 Studiegids opleidingen 2024-2025

Programma

De Basisscholing gaat in september van start. De opleiding duurt 10 maanden, waarin je 30 lessen van 2,5 uur krijgt. De lessen vinden plaats op maandagochtend van 9:30-12:00 en/of maandagmiddag van 12:30-15:00 aan het Akerkhof.

Je kunt de Basisscholing zien als een voorproefje van wat je tijdens de Vakscholing leert. Zo raak je bekend met de werkwijze en terminologie die op de Klassieke Academie gebruikelijk is. Het is belangrijk dat je bij het tekenen oog krijgt voor juiste verhoudingen en vormweergave traint. Aan de orde komen bijvoorbeeld: stilleven tekenen, tekenen van gipskoppen, portret- en modeltekenen. Dit alles in lijn- en toonwaarden met diverse technieken.

Beoordelingen

De thuisopdrachten en het werk dat je tijdens de les hebt gemaakt, worden wekelijks besproken. Aan het einde van het jaar vindt ter afsluiting een collectieve werkbespreking plaats.