Basisscholing

Denk je talent te hebben, maar weet je niet zeker of dit wel toereikend is voor de Vakscholing? Tijdens de Basisscholing van de Klassieke Academie kun je ontdekken of het voor jou haalbaar is. Je wordt zo goed mogelijk voorbereid op de toelatingseisen van de Vakscholing. Maar het volgen van de Basisscholing garandeert de toelating niet. Je kunt ook meteen toelatingsexamen doen. Het eerst volgen van de Basisscholing is niet verplicht.

Aanmelding en toelating

Aanmelden is mogelijk vanaf 16 jaar. Er worden geen toelatingseisen gesteld. De Basisscholing gaat door bij voldoende aanmeldingen en er is ruimte voor maximaal 22 deelnemers per groep.

Aanmelden opleiding Kosten opleidingen Studiegids opleidingen

Programma

De Basisscholing gaat in september van start. De opleiding duurt 1 jaar en bestaat uit twee semesters. Je krijgt 1 dagdeel van 2,5 uur les per week. De lessen vinden plaats op maandagochtend van 9.30-12.00 en/of maandagmiddag van 12.30-15.00 uur.

Je kunt de Basisscholing zien als een voorproefje van wat je tijdens de Vakscholing leert. Zo raak je bekend met de werkwijze en terminologie die op de Klassieke Academie gebruikelijk is. Het is belangrijk dat je bij het tekenen oog krijgt voor juiste verhoudingen en de vormweergave traint. Aan de orde komen bijvoorbeeld: stilleven tekenen, tekenen van gipskoppen, portrettekenen en modeltekenen. Dit alles in lijn en toonwaarden en met diverse technieken.

Beoordelingen

De thuisopdrachten en het werk dat je tijdens de les hebt gemaakt worden wekelijks besproken. Aan het einde van het jaar vindt ter afsluiting een collectieve werkbespreking plaats.