Studentenportretten

Marein Konijn - Masterscholing 1

"Mijn kunstenaarschap, wat moet ik daar toch over zeggen? Kunstenaar zijn, het is een continue worsteling waarin ik mezelf vind en weer verlies, waarbij ik soms krampachtig vasthoud aan de beelden die ontstaan, om ze een week later weer over te kwasten omdat ik er zelf van walg. Het is de drang om te reproduceren, te vernieuwen en ergens daartussen origineel te zijn. De Klassieke Academie fungeert als opstap, kunde te vergaren om daarna al spartelend bijna te verzuipen met al die geleerde vaardigheden. Nat gaan we allemaal, maar wel met de ijdele hoop uiteindelijk te herrijzen."


Olga Bijzitter - Vakscholing 3

"Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren. Bij de  Klassieke Academie kan ik wezenlijke kennis opdoen en de opleiding  geeft me inzicht  in de specifieke  vaardigheden, die verder ontwikkeld kunnen worden."

 

 


Marian Hangyi - Vakscholing 2

"De opleiding ervaar ik als een groot verrassingspakket.Omdat ik leer mijn persoonlijke kijk op een situatie weer te geven op het platte vlak. Gedacht vanuit licht en ruimtelijkheid. Hoe ik dat ga doen, weet ik van te voren nooit. Ook maak ik mee dat een 'nieuwe kijk', mijn eigen stelligheid wel eens in de war gooit. Dit vergt van mij training van zelfdicipline, fouten durven maken, focus en meer vorming van mijn persoonlijkheid.

Vanuit de Klassieke Kunstschilder methoden en technieken is het een voortdurend proces, bouwend op de vorige les. Lerend van en reagerend op elkaar in de klas, begeleidt door de kundigheid van iedere vakdocent, die ook eigen persoonlijke visie meebrengt. Het grootste verrassingselement is wel de aanmoediging die ik ervaar om te werken vanuit mijn hart en abstract te leren kijken".


Louella Hendriksen - Vakscholing 1

"De Klassieke Academie geeft mij een sterke en brede basis zodat ik de kant op kan gaan die ik zelf kies. Wat je leert is toepasbaar in iedere hoek van de visuele kunstwereld. Zelf wil ik werken in de animatie industrie en/of als wetenschappelijk illustrator. Daar studeer ik voor naast de Academie. 

Voor mij is kunst niet verheven, het is een ambacht. Ik zou graag zien dat visuele kunst serieuzer genomen wordt en op iedere kunstacademie als een basis gegeven wordt zoals op de Klassieke Academie. De regels moet je immers kennen voor je ze kan breken".