Kort nieuws

Meld je aan voor het toelatingsexamen van de Vakscholing!

Meld je nu aan voor de Vakscholing van de Klassieke Academie! Heb je altijd al een kunstvakopleiding in de rijke Nederlandse figuratieve traditie willen volgen waarbij je alle kneepjes van het vak leert, meld je dan aan voor de toelatingsexamens op 19 en 20 juni. Je wordt opgeleid tot een eigentijdse beeldende kunstenaar door professionele docenten uit de beroepspraktijk. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Als je denkt nog onvoldoende basis te hebben voor de Vakscholing is de Basisscholing een goede keus om te onderzoeken of de Vakscholing voor jou in de toekomst haalbaar is. Daarnaast is het ook een prima opleiding voor je als je een professionele opleiding zou willen starten maar geen twee dagen per week tijd hebt de Vakscholing te volgen. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.


Het Spanje van kunstenaar Antonio López in het Drents Museum

Wat is het mysterie van het dubbele voorhoofd in het schilderij ‘La Cena’? Welke rol speelt Madrid in het werk van Antonio López en hoe schilder je een stadsgezicht net zoals hij dat doet? Je komt erachter tijdens het event ‘Het Spanje van Antonio López’. Bekijk Spanje op zondag 17 maart door de ogen van López met lezingen, workshops en voordrachten van onder andere Joost Oomen en Sam Drukker. Jesamine Totañes van Urban Sketchers én student van de academie, geeft ook een workshop. Voor meer informatie, klik hier.

De overzichtstentoonstelling van de Spaanse kunstenaar Antonio López (1936) in het Drents Museum loopt tot 2 juni. López is een fenomeen in zijn geboorteland Spanje en wordt wel bestempeld als de ‘grootste nog levende realistische kunstenaar’. ‘Antonio López – Meester van het Spaans realisme’ is de eerste grote solotentoonstelling van hem in Nederland. Schilderijen – waaronder portretten, stillevens en enorme Madrileense stadsgezichten –  tekeningen en beeldhouwwerk zijn in Assen te zien. López staat bekend om zijn extreem gedetailleerde werkwijze. Een van zijn stadsgezichten van Madrid, het schilderij  ‘Madrid desde la torre de bomberos de Vallecas’, te zien in Assen, kostte hem zelfs zestien jaar om af te maken, uiteraard met tussenpozen. Hij kiest er vaak voor om elk jaar op hetzelfde tijdstip en op dezelfde plek terug te keren. Het is kenmerkend voor zijn kunst: López probeert altijd de essentie van een object te vangen. Dat doet hij door niets aan het toeval over te laten. Licht, kleur en vorm: alles wordt aandachtig bestudeerd en nagebootst. Daarmee tovert hij alledaagse onderwerpen om tot rijke kunstwerken.