Coronamaatregelen

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 15-01-2022

Veilige lesomgeving: we doen het samen!
Het is en blijft belangrijk dat we samen de Academie zo veilig mogelijk houden. De basisregels gelden voor iedereen en we letten hier samen op. Elkaar vriendelijk herinneren aan de regels is prima!

Basisregels
• Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen.
• Dringend advies om een zelftest te doen, voordat je naar de Academie komt. Twee opéénvolgende dagen les? Je test in ieder geval de eerste dag.
• Handen wassen of desinfecteren, zeker bij binnenkomst, de middelen staan klaar.
• Hoesten en proesten in je elleboog en je gebruikt papieren zakdoekjes.
• We schudden nog steeds geen handen, laat staan dat we elkaar omhelzen.
• Binnen is een mondkapje verplicht, ook als je zit of aan het werk bent achter je ezel. Gebruik de wergwerpmondkapjes (type 2 of 2R), deze zijn aanwezig op de Academie.• Geef elkaar de ruimte. Spreiding=afstand=goed! Gebruik bij grote groepen ook het theorielokaal.
• Houd geen pauze met z’n allen in de kantine, gebruik ook de lokalen of ga even naar buiten. De tweede koffiehoek in het praktijklokaal houden we in stand.
• Ramen en deuren worden zoveel mogelijk opengehouden.

Positief getest? Direct melden.
Bij een positieve testuitslag blijf je thuis en je volgt de instructies op van jouw GGD. Als je in de week van de testuitslag of in de week ervoor op de Klassieke Academie bent geweest, bel je direct met Henri Hendriks, 0628226915. Wij nemen dan snel de nodige maatregelen.

Kwam je in nauw contact (binnen 24 uur, minimaal 15 minuten, binnen 1,5 meter) met iemand die besmet is met corona?
Op quarantainecheck.rijksoverheid.nl staat precies wat je moet doen.

Wanneer moet de Klassieke Academie de GGD Groningen op de hoogte stellen?
Als er in een groep drie of meer besmettingen optreden, moet de GGD Groningen op de hoogte worden gesteld en de GGD bepaalt dan wat moet gebeuren.

Wat als je je niet aan de coronamaatregelen houdt?
Dan spreken we jou daarop aan. We zijn voorstander van een open communicatie en elkaar aanspreken op gedrag, hoort daarbij. Een missertje als kort even rondlopen zonder mondkapje, dat kan gebeuren. Structureel of bewust negeren van de regels accepteren we absoluut niet.

We willen de Academie openhouden. Iedereen beschermd tegen corona en je houden aan de regels is de beste optie voor ons allemaal!