Coronamaatregelen

Coronamaatregelen voor Basis-, Vak-, Masterscholing en Cursussen

Veilige lesomgeving: we doen het samen!
Het is en blijft belangrijk dat we samen de Academie zo veilig mogelijk houden. De basisregels gelden voor iedereen en we letten hier samen op. Elkaar vriendelijk herinneren aan de regels is prima!

Basisregels
• Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen.
• Dringend advies om een zelftest te doen, voordat je naar de Academie komt. Twee opéénvolgende dagen les? Je test in ieder geval de eerste dag.
• Handen wassen of desinfecteren, zeker bij binnenkomst, de middelen staan klaar.
• Hoesten en proesten in je elleboog en je gebruikt papieren zakdoekjes.
• We schudden nog steeds geen handen, laat staan dat we elkaar omhelzen.
• Mondkapjes zijn verplicht als je door het gebouw/lokaal loopt. Ook in overlegsituaties: kapje op. Alleen als je op je werkplek zit/staat, mag het mondkapje af.
• Geef elkaar de ruimte. Spreiding=afstand=goed! Gebruik bij grote groepen ook het theorielokaal.
• Houd geen pauze met z’n allen in de kantine, gebruik ook de lokalen of ga even naar buiten. De tweede koffiehoek in het praktijklokaal houden we in stand.
• Ramen en deuren worden zoveel mogelijk opengehouden.

Mochten er door de overheid nadere maatregelen worden voorgeschreven, dan wordt ieder zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Positief getest? Direct melden.
Bij een positieve testuitslag blijf je thuis en je volgt de instructies op van jouw GGD. Als je in de week ervoor op de Klassieke Academie bent geweest, bel je direct met Leni Herenius, 06 38194081/050 5033544, of je mailt: hereniuspeize@hetnet.nl. Wij nemen dan snel de nodige maatregelen.

Is iemand uit jouw groep positief getest?
Als je een nauw contact gehad hebt met een positief getest persoon en je bent niet (volledig) beschermd, ga je thuis in quarantaine. Op dag 5 laat je je testen, geen zelftest! Wees tot 10 dagen na het contact extra voorzichtig (afstand houden) en je mag in die periode niet naar de academie komen.

Studenten/cursisten die wel beschermd zijn, hoeven niet in quarantaine en kunnen de lessen blijven volgen. Houd extra afstand en let op je gezondheid. Krijg je alsnog klachten, dan laat je je onmiddellijk testen.

Het bovenstaande geldt ook als je een melding hebt gekregen via de corona-app.

Wat is ‘nauw contact’?
Nauw contact betekent dat je binnen 24 uur, minimaal 15 minuten, binnen 1,5 meter contact had met een positief getest persoon.

Wanneer ben je beschermd tegen corona?
Je bent beschermd als je in het afgelopen half jaar corona hebt gehad. Of als je:
* meer dan 14 dagen geleden je 2e prik kreeg met AstraZeneca, Pfizer of Moderna
* meer dan 28 dagen geleden 1 prik kreeg met Janssen
* meer dan 14 dagen geleden 1 prik kreeg met 1 van de genoemde vaccins, nadat je langer dan 6 maanden geleden corona had.

Wanneer moet de Klassieke Academie de GGD Groningen op de hoogte stellen?
Als er in een groep drie of meer besmettingen optreden, moet de GGD Groningen op de hoogte worden gesteld en de GGD bepaalt dan wat moet gebeuren.

Wat als je je niet aan de coronamaatregelen houdt?
Dan spreken we jou daarop aan. We zijn voorstander van een open communicatie en elkaar aanspreken op gedrag, hoort daarbij. Een missertje als kort even rondlopen zonder mondkapje, dat kan gebeuren. Structureel of bewust negeren van de regels accepteren we absoluut niet.
We willen de academie open houden. Iedereen beschermd tegen corona en je houden aan de regels is de beste optie voor ons allemaal!