Basisscholing

Denk je talent te hebben, maar weet je niet zeker of dit wel toereikend is? Tijdens de vooropleiding van de Klassieke Academie kun je ontdekken of een professionele vakopleiding voor jou haalbaar is. Je wordt tijdens de vooropleiding zo goed mogelijk voorbereid op de toelatingseisen van de vakopleiding. Het volgen van de vooropleiding garandeert de toelating echter niet. Je kunt ook meteen toelating doen voor de vakopleiding. De vooropleiding is niet verplicht.

Foto’s: Xandra Donders


Aanmelding

Ben je 16 jaar of ouder en heb je interesse? Dan kan je je aanmelden via de rode knop ‘Aanmelden’. Aanmelden kan het hele jaar door. Er is geen ingangsselectie.

Aanmelden opleiding Kosten Studiegids Opleidingen


Programma

Je kunt de Basisscholing zien als een voorproefje van wat je in de Vakscholing leert. Zo raak je bekend met de werkwijze en terminologie die op de Klassieke Academie gebruikelijk is. Het is belangrijk dat je bij het tekenen oog krijgt voor juiste verhoudingen en de vormweergave traint. Aan de orde komen bijvoorbeeld: stilleven tekenen, tekenen van gipskoppen, portrettekenen, modeltekenen. Dit alles in lijn en toonwaarden en met diverse technieken.


Aanbod

De vooropleiding omvat één dagdeel van 2,5 uur les per week gedurende een studiejaar van 32 weken. Het studiejaar is ingedeeld in twee semesters van 15 lesweken. Er is ruimte voor twee groepen van maximaal 22 deelnemers per groep. Het studiejaar loopt van september tot en met juni. De lessen zijn op maandagochtend van 9.30 – 12.00 uur en/of op maandagmiddag van 12.30 – 15.00 uur. De lessen worden gegeven door Elvira Dik.


Werkbesprekingen

Wekelijks bespreken we aan het einde van de les je thuisopdrachten en het werk dat  je tijdens de les hebt gemaakt. Na elk semester vindt een collectieve werkbespreking plaats met een overzicht van je ontwikkeling gedurende de afgelopen 15 lessen.