Basisscholing

Denk je talent te hebben, maar weet je niet zeker of dit wel toereikend is? Tijdens de vooropleiding van de Klassieke Academie kun je ontdekken of een professionele vakopleiding voor jou haalbaar is. Je wordt tijdens de vooropleiding zo goed mogelijk voorbereid op de toelatingseisen van de vakopleiding. Het volgen van de vooropleiding garandeert de toelating echter niet. Je kunt ook meteen toelating doen voor de vakopleiding. De vooropleiding is niet verplicht.

Foto’s: Xandra Donders


Aanmelding

Ben je 16 jaar of ouder en heb je interesse? Dan kan je je aanmelden via de rode knop ‘Aanmelden’. Aanmelden kan het hele jaar door. Er is geen ingangsselectie.

Aanmelden opleiding Kosten Studiegids Opleidingen


Programma

Het programma is gericht op de menselijke anatomie en modeltekenen. Je ontwikkelt zo inzicht in de structuur van de menselijke vorm. Je leert complexe vormen te overzien en deze goed weer te geven waarbij je de vormweergave traint. Bij modeltekenen werk je met houtskool, rietpen en inkt en tenslotte met licht en schaduw. Er wordt gewerkt met lesthema’s en bordtekeningen. Ook worden er extra opdrachten gegeven die thuis worden gemaakt. De basisscholing is een voorproefje van de vakscholing.


Aanbod

De vooropleiding omvat één dagdeel van 2,5 uur les per week gedurende een studiejaar van 32 weken. Het studiejaar is ingedeeld in twee semesters van 15 lesweken. Er is ruimte voor twee groepen van maximaal 22 deelnemers per groep. Het studiejaar loopt van september tot en met juni. De lessen zijn op maandagochtend van 9.30 – 12.00 uur en/of op maandagmiddag van 12.30 – 15.00 uur. De lessen worden gegeven door Elvira Dik en Annelies Middel.


Werkbesprekingen

Wekelijks bespreken we aan het einde van de les je thuisopdrachten en het werk dat  je tijdens de les hebt gemaakt. Na elk semester vindt een collectieve werkbespreking plaats met een overzicht van je ontwikkeling gedurende de afgelopen 15 lessen.