Chris Herenius – Materialenkennis voor kunstschilders

     

Bestel het boek Stuur het e-book

Over de auteur

Chris Herenius werkte als verftechnicus, toen hij de avondopleiding tekenen en schilderen aan de Kunstacademie Minerva in Groningen volgde. Daar werd hem verzocht onderzoek te doen naar kunstschildermaterialen en lessen materialenkennis te verzorgen. Resultaten van diverse onderzoeken werden gepubliceerd in het tijdschrift kM (vakinformatie voor beeldende kunstenaars en restauratoren). In 2008 publiceerde hij samen met Diederik Kraaijpoel het ‘Kunstschilderboek, Handboek Voor Materialen en Technieken’.

Van 2006 t/m 2017 gaf Chris les in materialenkennis en fijnschilderen aan de Klassieke Academie te Groningen. Mede door vragen van studenten en collega’s ontstond de aanzet tot en uitwerking van het boek ‘Materialenkennis voor kunstschilders’.

Over het boek

Menig kunstschilder heeft na het schilderen wel eens moeten constateren dat het schilderij ondanks alle inspanning niet aan de verwachting voldoet. De verflaag op het schilderij vertoont, soms direct na het drogen van de verf, soms na langere tijd, gebreken die niet te wijten zijn aan de schildervaardigheid van de maker. Al te vaak wordt dan gedacht dat het aan de verf ligt, maar meestal is de oorzaak een gebrekkige kennis van de schildermaterialen.

De doelstelling van dit boek is dat kunstschilders inzicht krijgen in de samenstelling en eigenschappen van de verschillende verfsoorten en de hulpmiddelen, zodat zij met vakkennis hun materialen kunnen kiezen en gebruiken.

Specificatie

Formaat 14 x 21cm
Omvang 141 pagina’s
Uitvoering paperback en digitale versie
Prijs paperback € 16,95, epub € 10,95