Zomeracademie Schilderkunst

De Klassieke Academie organiseert tijdens de zomervakantie een Zomeracademie. De Zomeracademie Schilderkunst duurt 5, 10 of (gecombineerd) 15 dagen. De Zomeracademie Grafiek of Beeldhouwen in de week daarna kan worden gecombineerd met de Zomeracademie Schilderkunst.

Foto’s: Xandra Donders

Schilderkunst

Onder leiding van ervaren docenten van de Klassieke Academie word je één, twee of drie weken lang ingewijd in de geheimen van het tekenen en schilderen van model en stadsgezicht. Samen met de docenten zoek je pittoreske plekjes uit om deze vast te leggen. Op andere dagen concentreer je je op model. Bij voortdurend slecht weer bestaat de Zomeracademie uit anatomisch modeltekenen en modelschilderen, stilleven, compositie, perspectief en portret. De lessen zijn individueel gericht. Je wordt op je eigen niveau begeleid.


Deelname

Doe je voor de eerste keer mee, dan worden de lessen van de grond af aan opgebouwd en  raden we de eerste Zomeracademie (5 dagen) aan. Heb je ervaring of heb je eerder een Zomeracademie gedaan, dan is de 10-daagse Zomeracademie voor gevorderden een optie.

Aanmelden opleiding Kosten


5-daagse Zomeracademie

Grondbeginselen. Schilderen o.l.v. Paul Boswijk, Joost Doornik, Peter Durieux, Jan van Loon en Annelies Middel.

Rooster Zomeracademie I: 25 t/m 29 juni 2018


10-daagse Zomeracademie

Verdieping. Schilderen o.l.v. Tim Blaauw, Paul Boswijk, Joost Doornik, Peter Durieux, Jan van Loon, Annelies Middel en Milan Smidt.

Rooster Zomeracademie II: 2 t/m 13 juli 2018


15-daagse Zomeracademie

Combinatie van Zomeracademies I en II.

Het volledige programma kun je downloaden via onderstaande knop:

Programma Zomeracademie 2021


Maandag t/m vrijdag: 9.30 – 17.00 uur

Lunchpauze: 12.30- 13.30 uur. De lunch wordt door de Klassieke Academie verzorgd.

Op maandagochtend is er een kennismaking en krijg je informatie over het verloop en de manier van werken. Daarna ga je aan de slag. Na afloop, op vrijdagmiddag is er een evaluatie van de resultaten.


Vragen?

Stuur een mail aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst t.a.v Zomeracademie
E-mail: info@klassiekeacademie.nl

Aanmelden opleiding Kosten