Zomeracademie 2019

Informatie over de Zomeracademie 2020 volgt binnenkort

Heb je zin om in de zomer in het prachtige Groningen met ezel en kwast aan de slag te gaan? Wil je juist liever je tekenkennis verdiepen en je bezighouden met anatomie en model? Heb je altijd al een goede introductie tot de etstechniek willen krijgen? Of altijd al je eigen houtsnede willen maken? Ben je benieuwd naar ontmoetingen met gelijkgestemden, of lijkt het je juist interessant je op te trekken aan andermans niveau? Dan is de zomeracademie wellicht wat voor jou. Een, twee of drie weken lang kun je je onderdompelen in intense en inspirerende lessen en genieten van de flow van een aantal dagen achter elkaar aan het werk zijn. De zomeracademie is ook zeer geschikt voor wie benieuwd is naar onze vakscholing, en daar alvast een voorproefje van wilt nemen.

Programma Zomeracademie 2019 Aanmelden Kosten

Zomeracademie Schilderkunst 

5-daagse Zomeracademie: 8 tot en met 12 juli 2019 (VOL, aanmelden niet meer mogelijk): Grondbeginselen o.l.v. Elvira Dik, Stijn Rietman, Carolien van Olphen, Jantien de Boer en Joost Doornik.

10-daagse Zomeracademie: 15 tot en met 26 juli 2019: Verdieping o.l.v. Annelies Middel, Jantien de Boer, Carolien van Olphen, Paul Boswijk, Tim Blaauw, Stijn Rietman en Hans Parlevliet. Deze staat in het teken van het Rembrandt jaar.

15-daagse Zomeracademie (VOL, aanmelden niet meer mogelijk): Combinatie van de 5- en 10-daagse varianten.

Maandag t/m vrijdag: 9.30 – 17.00 uur. Op woensdag na 13.30 uur vrij.
Lunchpauze: 12.30- 13.30 uur. De lunch, koffie en thee worden door de Klassieke Academie verzorgd.

Onder leiding van zeer ervaren docenten van de Klassieke Academie word je één, twee of drie weken lang ingewijd in de geheimen van het tekenen en schilderen van model en stadsgezicht. Samen met de docenten zoek je verrassende plekken uit om deze met olieverf vast te leggen. Op andere dagen concentreer je je op model. Bij voortdurend slecht weer bestaan de lessen uit anatomisch modeltekenen en modelschilderen, stilleven, compositie, perspectief en portret. Op maandagochtend is er een kennismaking en krijg je informatie over het verloop en de manier van werken. Daarna ga je aan de slag. Na afloop, op vrijdagmiddag is er een evaluatie van de resultaten.

Doe je voor de eerste keer mee, dan worden de lessen van de grond af aan opgebouwd en  raden we de 5 daagse variant aan. Heb je ervaring of heb je eerder een Zomeracademie gedaan, dan is de 10-daagse variant voor gevorderden een optie. De lessen zijn individueel gericht. Je wordt op je eigen niveau begeleid.


Zomeracademie Grafiek

5-daagse Zomeracademie: 8 tot en met 12 juli 2019 (GEANNULEERD) o.l.v. Reinder Homan en Siemen Dijkstra

Maandag t/m vrijdag: 9.30 – 17.00 uur.
Lunchpauze: 12.30- 13.30 uur. De lunch, koffie en thee worden door de Klassieke Academie verzorgd.

Je krijgt een algemene inleiding in de grafiek aan de hand van voorbeelden van originele prenten en een bescheiden historisch overzicht van de grafische technieken: hoogdruk en diepdruk. Je ontvangt instructie m.b.t. de grafiekwerkplaats, het materiaal en gereedschap.

Bij docent Reinder Homan maak je kennis met de techniek van het etsen, waarbij de nadruk ligt op de lijnets en het in fasen etsen van een voorstelling in de plaat (wat de etstechniek zo bijzonder maakt).

Tijdens de lessen van Siemen Dijkstra leer je een houtsnede maken volgens de reductie techniek. Met deze techniek bouw je op betrekkelijk eenvoudige manier een houtsnede in kleur op. Je maakt zelf een houtsnede  (drie tot vier drukgangen), waarbij je leert snijden, drukken en omgekeerd te denken!

We raden je aan een stofjas, of kleding waar vlekken op mogen komen mee te nemen.

Programma Zomeracademie 2019 Aanmelden Kosten

Locaties

Zomeracademie Schilderkunst: Akerkhof 43C te Groningen.

Zomeracademie Grafiek: Paradijsvogelstraat 16 te Groningen.


Vragen?

Stuur een mail aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst o.v.v. Zomeracademie
E-mail: info@klassiekeacademie.nl