Zomeracademie 2021

INFO 2022 VOLGT ZO SPOEDIG MOGELIJK

Heb je zin om in de zomer op de Klassieke Academie in Groningen met ezel en kwast aan de slag te gaan? Wil je graag academisch model en of portret leren schilderen naar aanleiding van mooie opstellingen met een model? Heb je altijd al een goede introductie tot de etstechniek willen krijgen? Of altijd al je eigen houtsnede willen maken? Ben je benieuwd naar ontmoetingen met gelijkgestemden, of lijkt het je juist interessant je op te trekken aan andermans niveau? Dan is de Zomeracademie wellicht wat voor jou. Een, twee of drie weken lang kun je je onderdompelen in intense en inspirerende lessen en genieten van de flow van een aantal dagen achter elkaar aan het werk zijn. De Zomeracademie is ook zeer geschikt voor wie benieuwd is naar onze vakscholing en daar alvast een voorproefje van wilt nemen.

Foto’s: Xandra Donders

Aanmelden cursus Kosten Programma Zomeracademie 2021


Zomeracademie Schilderkunst

5-daagse Zomeracademie Introductie/proeverij Klassieke Academie

12 t/m 16 juli 2021
In deze lessen kun je kennismaken met de grondbeginselen van het klassieke ambacht aan de hand van het stilleven, het model en het portret.
Docenten: Elvira Dik, Stijn Rietman, Peter Hartwig, Paul Boswijk

5-daagse Zomeracademie Academisch model schilderen 

19 t/m 23 juli 2021
Met behulp van een systematische aanpak nemen we de volgende onderwerpen door: compositie, tonale waarden, palet, kleur, focus en nog veel meer!
Docenten: Annelies Middel, Rachel Dieraert, Peter Hartwig

5-daagse Zomeracademie Academisch portret schilderen

26 t/m 30 juli 2021
Met behulp van een systematische aanpak nemen we de volgende onderwerpen door: compositie, tonale waarden, palet, kleur, focus en nog veel meer!
Docenten: Stijn Rietman, Bas Nijenhuis, Carolien van Olphen

Lestijden: maandag t/m vrijdag: 9.30 – 15.30 uur.
Lunchpauze: 12.30- 13.30 uur. De lunch, koffie en thee worden door de Klassieke Academie verzorgd.

Op maandagochtend is er een kennismaking en krijg je informatie over het verloop en de manier van werken. Daarna ga je aan de slag.

De lessen zijn individueel gericht. Je wordt op je eigen niveau begeleid.


Zomeracademie Grafiek

5-daagse Zomeracademie Grafiek: etsen en houtsnede

12 t/m 16 juli 2021
Grafische technieken
Docenten: Reinder Homan, Eline Brontsema

Lestijden: maandag t/m vrijdag: 9.30 – 17.00 uur.
Lunchpauze: 12.30- 13.30 uur. De lunch, koffie en thee worden door de Klassieke Academie verzorgd.

Je krijgt een algemene inleiding in de grafiek aan de hand van voorbeelden van originele prenten en een bescheiden historisch overzicht van de grafische technieken: houtsnede en etsen. Je ontvangt instructie m.b.t. de grafiekwerkplaats, het materiaal en gereedschap.

Bij docent Reinder Homan maak je kennis met de techniek van het etsen, waarbij de nadruk ligt op de lijnets en het in fasen etsen van een voorstelling in de plaat (wat de etstechniek zo bijzonder maakt).

Tijdens de lessen van Eline Brontsema leer je een houtsnede maken volgens de reductie techniek. Met deze techniek bouw je op betrekkelijk eenvoudige manier een houtsnede in kleur op. Je maakt zelf een houtsnede  (drie tot vier drukgangen), waarbij je leert snijden, drukken en omgekeerd te denken!

We raden je aan een stofjas, of kleding waar vlekken op mogen komen mee te nemen.


Locaties

Zomeracademie Schilderkunst: Akerkhof 43C te Groningen.

Zomeracademie Grafiek: Paradijsvogelstraat 16 te Groningen.


Vragen?

Stuur een mail o.v.v. Zomeracademie naar: info@klassiekeacademie.nl