Zomeracademie 2018

De Klassieke Academie organiseert een Zomeracademie. De Zomeracademie Schilderkunst duurt 5, 10 of 15 dagen. Grafiek en Beeldhouwkunst duren elk 5 dagen. Deze cursussen kunnen gecombineerd worden met de Zomeracademie Schilderkunst.

Programma Zomeracademie 2018 Aanmelden Kosten

Zomeracademie Schilderkunst 

5-daagse Zomeracademie: 25 t/m 29 juni 2018: Grondbeginselen o.l.v. Paul Boswijk, Joost Doornik, Hans Parlevliet, Carolien van Olphen en Annelies Middel.

10-daagse Zomeracademie: 2 t/m 13 juli 2018: Verdieping o.l.v. Tim Blaauw, Jantien de Boer, Paul Boswijk, Joost Doornik, Peter Durieux, Jan van Loon, Annelies Middel, Hans Parlevliet, Carolien van Olphen

15-daagse Zomeracademie: Combinatie van de 5- en 10-daagse varianten.

Maandag t/m vrijdag: 9.30 – 17.00 uur.
Lunchpauze: 12.30- 13.30 uur. De lunch, koffie en thee worden door de Klassieke Academie verzorgd.

Onder leiding van ervaren docenten van de Klassieke Academie word je één, twee of drie weken lang ingewijd in de geheimen van het tekenen en schilderen van model en stadsgezicht. Samen met de docenten zoek je pittoreske plekjes uit om deze met potlood of olieverf vast te leggen. Op andere dagen concentreer je je op model. Bij voortdurend slecht weer bestaan de lessen uit anatomisch modeltekenen en modelschilderen, stilleven, compositie, perspectief en portret. Op maandagochtend is er een kennismaking en krijg je informatie over het verloop en de manier van werken. Daarna ga je aan de slag. Na afloop, op vrijdagmiddag is er een evaluatie van de resultaten.

Doe je voor de eerste keer mee, dan worden de lessen van de grond af aan opgebouwd en  raden we de 5 daagse variant aan. Heb je ervaring of heb je eerder een Zomeracademie gedaan, dan is de 10-daagse variant voor gevorderden een optie. De lessen zijn individueel gericht. Je wordt op je eigen niveau begeleid.


Zomeracademie Beeldhouwkunst 

5-daagse Zomeracademie: 16 t/m 20 juli 2018 o.l.v. Andrijana Martinovic en Rachel Dieraert

Maandag t/m vrijdag: 9.30 – 17.00 uur.
Lunchpauze: 12.30- 13.30 uur. De lunch, koffie en thee worden door de Klassieke Academie verzorgd.

Gedurende een intensieve werkweek ga je boetseren naar levend model onder begeleiding van Andrijana Martinovic en Rachel Dieraert. Je persoonlijke benadering staat centraal. Je leert over de verschillende manieren van kijken, anatomie, beweging van het lichaam in de ruimte en op de boetseerbok. De lessen zijn sterk individueel gericht, ervaring is daarom niet vereist. De lessen zullen je helpen een goede basis te leggen in technieken en vaardigheden of helpt je verder in je leerproces.

In de lessen worden torso en portret behandeld. Je werkt met chamotteklei en boetseerwas. Je begint met tekenend schetsen. Vervolgens ga je ruimtelijke schetsen maken door modelleren van kleine snelle studies in verschillende houdingen. In het modelleren is er aandacht voor de anatomie en de textuur. Je werkt naar levend model.

Deze werkweek wordt tegelijkertijd met de Zomeracademie Grafiek gehouden op dezelfde locatie. We lunchen gezamenlijk.


Zomeracademie Grafiek

5-daagse Zomeracademie: 16 t/m 20 juli 2018 o.l.v. Reinder Homan en Siemen Dijkstra

Maandag t/m vrijdag: 9.30 – 17.00 uur.
Lunchpauze: 12.30- 13.30 uur. De lunch, koffie en thee worden door de Klassieke Academie verzorgd.

Je krijgt een algemene inleiding in de grafiek aan de hand van voorbeelden van originele prenten en een bescheiden historisch overzicht van de grafische technieken: hoogdruk en diepdruk. Je ontvangt instructie m.b.t. de grafiekwerkplaats, het materiaal en gereedschap.

Bij docent Reinder Homan maak je kennis met de techniek van het etsen, waarbij de nadruk ligt op de lijnets en het in fasen etsen van een voorstelling in de plaat (wat de etstechniek zo bijzonder maakt).

Tijdens de lessen van Siemen Dijkstra leer je een houtsnede maken volgens de reductie techniek. Met deze techniek bouw je op betrekkelijk eenvoudige manier een houtsnede in kleur op. Je maakt zelf een houtsnede  (drie tot vier drukgangen), waarbij je leert snijden, drukken en omgekeerd te denken!

We raden je aan een stofjas, of kleding waar vlekken op mogen komen mee te nemen.

Deze werkweek wordt tegelijkertijd met de Zomeracademie Beeldhouwen gehouden op dezelfde locatie. We lunchen gezamenlijk.

Programma Zomeracademie 2018 Aanmelden Kosten

Locaties

Zomeracademie Schilderkunst: Akerkhof 43C te Groningen.

Zomeracademie Grafiek: Paradijsvogelstraat 16 te Groningen.

Zomeracademie Beeldhouwkunst: Paradijsvogelstraat 16 te Groningen.


Vragen?

Stuur een mail aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst o.v.v. Zomeracademie
E-mail: info@klassiekeacademie.nl