Over ons

“Traditie is het doorgeven van het vuur, niet het aanbidden van de as.” Gustav Mahler

Visie

Particulier en kwalitatief hoogwaardig kunstvakonderwijs door gedreven professionals in de langdurige en rijke Nederlandse traditie met ruimte voor jouw eigen opvattingen.

Met beroepsopleidingen die je naast je werk kunt volgen en cursussen als bijscholing voor professionals en non-professionals.

Over ons

Het klassiek academisch kunstonderwijs is in Groningen blijven voortbestaan, wat bijna uniek is voor heel Europa. In de 19e eeuw draaide het kunstonderwijs om technische perfectie, aandacht voor persoonlijke expressie was er niet. In de 20e eeuw draaide het kunstonderwijs juist om die expressie. Vakkennis werd overboord gezet. Ambachtelijke vaardigheden werden niet langer gewaardeerd en overgedragen.

Bij de Klassieke Academie combineer je klassieke vaardigheden en technieken met je eigen(tijdse) talentontwikkeling. Met als doel hoogwaardige beeldende kwaliteit.

De Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen beschikt over een riant aanbod van hooggekwalificeerde kunstenaars/docenten. In het Noorden van Nederland is er een grote concentratie van klassiek werkende kunstenaars.

Sinds 2005 leidt de Klassieke Academie aankomende kunstenaars op. De kunstvakopleiding bestaat uit een vooropleiding of Basisscholing (facultatief), een 3-jarige Vakscholing en een 2-jarige Masterscholing. Daarnaast biedt de Klassieke Academie verschillende cursussen schilderkunst en grafiek aan. Voor de Vak- en Masterscholing schilderkunst gelden toelatingseisen. Voor de overige studies niet.

De lessen zijn gecomprimeerd binnen twee opeenvolgende lesdagen per studiejaar: kom je van ver? Geen probleem. Je kunt alle lessen met één overnachting per week volgen.