Introductiecursus

Droom je van het kunstenaarschap, maar weet je niet zeker of je talent toereikend is? Wil je de basis van de schilderkunst onder de knie krijgen? Meld je dan aan voor de Introductiecursus! De Introductiecursus bestaat uit 15 lessen. De lessen worden gegeven op de zaterdagmiddag. De docenten van de introductiecursus zijn ooit zelf student aan de Klassieke Academie geweest.

 Docenten – Introductiecursus

Aanmelding

Er zijn geen toelatingseisen voor deze opleiding. Aanmelden kan het hele jaar door. De Introductiecursus gaat twee keer per jaar van start. Er is telkens plaats voor één groep van maximaal 16 deelnemers.

Wil je in januari beginnen met de Introductiecursus? Schrijf je dan in vóór 20 augustus 2018.  De lessen gaan van start op zaterdag 8 september 2018. Je kunt je aanmelden via onderstaande button. De introductiecursus kan je vinden onder de deelstudies.

Aanmelden opleiding Kosten Studiegids Cursussen

Programma

Je maakt in 5 lessen kennis met de belangrijkste basisprincipes van de schilderkunst:

  • compositie
  • vorm/modelstudie
  • toon en kleur
Compositie

Compositie gaat over de indeling van het oppervlak. Er zijn daarvoor een aantal vuistregels. Je kunt bijvoorbeeld een compositie opzetten met diagonalen of juist gesloten vormen en toon. Je krijgt les van Milan Smidt.

Vorm/modelstudie

Vorm is één van de basisprincipes in de kunst. Vooral het modeltekenen neemt een belangrijke plaats in. De lastigste vorm is het menselijk lichaam, er valt niets te smokkelen. Je krijgt les van Elvira Dik.

Toon en kleur

Toonwaarden en kleur hangen nauw met elkaar samen in de schilderkunst. Het kiezen en mengen van kleuren, maken van een palet, is een kunst op zich. Je krijgt les van Keimpe van der Kooi.


Rooster

De Introductiecursus vindt plaats op de zaterdagmiddag van 15:30 – 18:00 uur en gaat twee keer per jaar van start. De eerstvolgende Introductiecursus start op 8 september 2018.

We houden rekening met de reguliere schoolvakanties voor Noord-Nederland. 


Beoordeling

De Introductiecursus worden afgerond met een verklaring van de begeleidende docenten.

Aanmelden opleiding Kosten Studiegids Cursussen