Workshop Master Glaceren door Piet Sebens

Masterstudenten konden zich in de projectweek weer aanmelden voor de Workshop Master Glaceren van Piet Sebens. Eigenlijk is het glacis niet meer dan een gekleurd filter dat over (bepaalde partijen) van een werk wordt gelegd dat al voor het grootste gedeelte is voltooid. Het is bij uitstek geschikt om de puntjes op de i te zetten; het glacis geeft de olieverf een boost.

Bart Kelderman

In de vijftiende eeuw pasten de gebroeders Van Eyck deze techniek al toe in hun beroemde altaarstuk ‘Het lam Gods’: een fonkelend kleurgebruik gepaard aan een grote ruimtelijkheid. Dit alles om te komen tot een overtuigende weergave van de werkelijkheid. Naast het bekijken van voorbeelden in de kunstgeschiedenis gingen de studenten natuurlijk ook zelf aan de slag!

Piet Sebens heeft de volle aandacht van de studenten

Gabi Vos