Eerstejaars bouwen schilderij van Johannes Vermeer na

Studenten uit Vakscholing 1 hebben voor het vak Compositie en Expressie van Xandra Donders een schilderij van Vermeer nagebouwd. De studenten leren bij dit vak composities te analyseren van schilderijen uit de kunstgeschiedenis, hedendaagse kunst of krantenfoto’s. Dat doen ze ook door schilderijen ‘na te bouwen’ en daarbij te letten op hoe, in dit geval, een schilderij van Vermeer is opgebouwd uit ritmisch terugkerende lijnen. De opbouw van de compositie is belangrijk om zo focus en samenhang te krijgen in een schilderij. Deze skill maken studenten zich eigen door het tekenend bestuderen van schilderijen uit de kunstgeschiedenis, collages en zelf composities te maken en dus door het bouwen van ruimtelijke opstellingen.

Studenten uit het eerste jaar van de Vakscholing hebben een compositie van een schilderij van Vermeer nagebouwd voor het vak Compositie en Expressie van docent Xandra Donders