Buurtbewoners van Het A-kwartier op bezoek

Buurtvereniging Het A-kwartier heeft op verzoek van haar activiteitencommissie op zaterdag 7 mei kennis gemaakt met de Klassieke Academie. Na de ontvangst van de buurtbewoners heeft voorzitter Henri Hendriks een korte toelichting gegeven op de missie en visie van de academie en hoe het onderwijs wordt ingezet om dat te bereiken.

Voorzitter Henri Hendriks gaat voorop om samen met buurtbewoners een mooie plek te vinden om de Hoge en Lage der A vast te leggen

De buurtbewoners hebben kennisgemaakt met het onderwijsprogramma van Vakscholing 1 door mee te doen aan een workshop tekenen/schetsen met houtskool. “Je tekent eigenlijk gewoon licht”, legde docent Jille van der Veen uit en gaf wat instructies mee om vooral te tekenen wat je ziet en niet wat je denkt te zien. Daarna trokken de twintig deelnemers met tekenborden, papier en houtskool naar de Hoge en Lage der A. Jille van der Veen voorzag de tekenaars anderhalf uur lang van gevraagd en ongevraagd advies: “Wat je tekent, is dat wel wat je ziet?”. Het resultaat mocht er zijn: de A is van alle kanten op papier gezet. Na afloop was er eerst de werkbespreking met veel nieuwsgierige blikken en uitleg van Jille over de veel gemaakte fouten in het perspectief. Met een borrel, die nog meer buurtbewoners trok, en even rondkijken in de glyptotheek onder leiding van huismeester Bert Visser, werd de middag afgesloten. Voor de buurtbewoners een verrassende kennismaking met de activiteiten van de Klassieke Academie die achter de gevel van boekhandel Van der Velde plaatsvinden.

Er mocht gelukkig ook gelachen worden, met derde van links docent Jille van der Veen