Feestelijke opening eindexamententoonstelling

Op 27 juni vond in de Martinikerk in Groningen de uitreiking plaats van de diploma’s aan de afgestudeerde Masterstudenten. De begeleidende docenten richtten zich met een persoonlijk toespraakje tot hun (ex)studenten. Enkele docenten maakten er zelfs een komisch toneelstukje van.

Proost! De eindexamenstudenten bij de diploma-uitreiking in de Martinikerk

Ook werd tijdens de bijeenkomst de Prix de Norvège uitgereikt. Voorzitter van het dagelijks bestuur Leni Herenius, betrok via de livestream Egbert Pijfers, die de prijs beschikbaar stelt en in Noorwegen woont, bij de uitreiking van de prijs. Olga Bijzitter en Greetje Teerink waren dit keer de winnaars. De Prix de Norvège is een aanmoedigingsprijs voor twee talentvolle, net afgestudeerde Masterstudenten en bestaat uit een volledig verzorgde reis naar Noorwegen.

Olga Bijzitter (links) en Greetje Teerink: de twee blij verraste winnaars van de Prix de Norvège 2021

De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke toost op de artistieke toekomst van de kunstenaars. In kleine groepen werden de genodigden naar Pictura begeleid waar de door Piet Sebens en Pieter Jan Kuiken ingerichte eindexamententoonstelling te bezichtigen was. Uit de reacties van de afgestudeerden, hun familie en vrienden bleek dat men het als een prachtige dag heeft beleefd en genoten heeft van de toespraakjes tijdens de diploma-uitreiking en van het bezoek aan de tentoonstelling.

De studenten en de genodigden bij de opening in Kunstlievend Genootschap Pictura

De expositie met het eindexamenwerk duurt t/m 18 juli. Kunstlievend Genootschap Pictura, St. Walburgstraat 1, Groningen. Open van woensdag t/m zondag, 13.00-17.00 uur

Met dank aan Jan-Pieter Wind, Ebe Treffers en Marian Asselman voor de foto’s