Oud-studenten dingen mee naar Nederlandse Portretprijs

Een aantal oud-studenten van de Klassieke Academie dingt nog mee naar de Nederlandse Portretprijs 2021. Het zijn de schilders Jantien de Boer, Willy Breederveld, Anna Maria Vargiu en Bas Nijenhuis en beeldhouwer Mieke Heitling. 

Na de digitale voorselectie werden de gekozen werken op de selectiedag in Zeist door de jury ‘in het echt’ beoordeeld. Daarna werd er een shortlist samengesteld van vijftig genomineerde kunstwerken die kans maken om in hun categorie (2D of 3D) winnaar van de Nederlandse Portretprijs 2021 te worden. Deze vijftig, waaronder dus het werk van ‘onze’ oud-studenten, worden later (afhankelijk van de coronamaategelen) geëxposeerd in Slot Zeist en bij de opening worden de winnaars bekend gemaakt. Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse Portretprijs 2021.

Links: ‘Boos’ van Jantien de Boer. Midden: The weight of the world’ van Bas Nijenhuis. Rechts: ‘Leny mijn zusje’ van Willy Breederveld

Links: ‘Het verlies’ van Anna Maria Vargiu. Rechts: ‘Alex. Uitgeprocedeerd. Uitgezet. Weg.’ van Mieke Heitling. Zij is in 2017 afgestudeerd aan de beeldhouwafdeling van de academie en haar werk is de enige kop bij de genomineerde kunstwerken die niet geboetseerd is maar gehakt uit (populieren)hout