Cleo Rolloos wint ‘Sterren op het doek’ met Philip Freriks

Cleo Rolloos, masterstudent aan de Klassieke Academie, deed op zaterdag 1 mei mee aan het populaire televisieprogramma ‘Sterren op het doek’. Ze schilderde het winnende portret van Philip Freriks, presentator van ‘De slimste mens’.

Toen ze gebeld werd met de vraag of ze mee wilde doen hoefde Cleo daar niet lang over na te denken: “Want wat een kans! Het idee om op tv te komen vond ik afschuwelijk eng. Maar ik heb altijd gezegd dat als het ik voor het programma Sterren op het doek gevraagd zou worden, dat ik die kans niet kon laten schieten. Qua timing was het wel wat lastig omdat ik in het laatste jaar van de master zit en we bezig zijn met afstuderen. Dus niet de beste timing om mee te doen aan een tv-programma. Maar is die er ooit? Ik ging ervoor!”

Over Philip, die het model in deze laatste aflevering van het seizoen bleek te zijn, zegt Cleo: “Philip Freriks is een leuk model met een interessant verhaal. Hij heeft een lieve uitstraling met tegelijkertijd trots. Maar hij vindt het ook belangrijk om bescheiden te blijven en dit vind ik mooie eigenschappen. Ik ben ontzettend blij dat Philip de BN’er is die ik mocht schilderen!”

De dag van de onthulling was in het Rijksmuseum. “Heel bijzonder om in een leeg museum rond te kunnen lopen en om alleen voor de schilderijen te staan. In dit stadium herinnerde ik mij opeens ook weer dat het eigenlijk om een schilderwedstrijd gaat. En dat Phillip een werk zou kiezen om mee naar huis te nemen”, vertelt Cleo. “Ik was heel benieuwd om op tv terug te zien wat zijn eerste echte reactie was. Mijn schildercollega’s hadden ook goed werk gemaakt dus het was moeilijk kiezen. Phillip twijfelde behoorlijk… maar uiteindelijk koos hij mijn werk! Fantastisch! Na afloop heb ik het werk gesigneerd en vertelde hij dat het schilderij een mooi plekje in zijn huis op Corsica gaat krijgen.”

De uitzending was te zien op zaterdag 1 mei, 20:30, NPO 2 en is terug te zien op NPO Plus.