Feestelijke opening Eindexamenexpositie

Eindelijk was het dan zover, de opening van de eindexamenexpositie 2020. Voor een select gezelschap werd afgelopen zondag alsnog het afstuderen van de Master 2-studenten gevierd in de Martinikerk én in Kunstlievend Genootschap Pictura. 

Elk jaar worden ook twee afstuderende studenten beloond met de Prix de Norvège. De prijs bestaat uit een geheel verzorgde reis naar de Noorse fjorden, op uitnodiging van de Noorse Nederlander en verzamelaar Egbert Pijfers. Hij laat op deze manier veelbelovend talent inspiratie opdoen in de indrukwekkende natuur van Noorwegen. De winnaars dit jaar zijn Janey Robertson en Johan Gibcus.

De eindexamenexpositie is nog t/m 18 oktober te bekijken in Kunstlievend Genootschap Pictura, St Walburgstraat 1 in Groningen. Open van woensdag t/m zondag, 13.00-17.00 uur.

Egbert Pijfers reikt de Prix de Norvège uit aan Janey Robertson

In het midden de andere winnaar van de Prix de Norvège: een blij verraste Johan Gibcus

De genodigden bij de eindexamententoonstelling in Kunstlievend Genootschap Pictura

Foto’s: Jan-Pieter Wind