Vak1 student Marieke Wijffels-de Groot genomineerd voor kunstwedstrijd Jan Mankes

Marieke Wijffels-de Groot, student Vakscholing 1, is nog maar net begonnen met haar opleiding en nu al genomineerd voor een kunstwedstrijd. 

“Een paar weken geleden heb ik in een overmoedige bui op de valreep een werk (houtsnede) ingestuurd voor de kunstwedstrijd Jan Mankes 100 jaar, ‘In de Geest van Jan Mankes’. Tot mijn verrassing kreeg ik deze week het bericht dat mijn werk is genomineerd door de vakjury. Dat wil zeggen dat het bij de 25 geselecteerde werken hoort. Na inlevering en fysieke beoordeling volgt de uiteindelijke uitslag. Naast de vakjury is er ook een publieksjury; iedereen kan stemmen op de ingezonden werken, de winnaar van de publieksstemming krijgt uiteindelijk de derde prijs.” Zo vertelt Marieke. Intussen is ze ook al benaderd door de Leeuwarder Courant vanwege haar nominatie. Marieke stuurde haar werk ‘Het laatste daglicht’ in, een houtsnede van 30 bij 40 cm. Het werk verbeeldt de zonsondergang in natuurgebied De Peel. Voor meer informatie over haar werk en de kunstwedstrijd kunt u hier klikken.

Stichting 100 jaar Jan Mankes organiseert een herdenkingsjaar, 100 jaar na het overlijden van Jan Mankes. Onderdeel is de wedstrijd ‘In de geest van Jan Mankes’ waarbij het beste, mooiste, meest gewaardeerde kunstwerk gekozen wordt dat is geïnspireerd door Jan Mankes, zijn leven, zijn tijd of zijn kunst.

‘Het laatste daglicht’, houtsnede van Marieke Wijffels-de Groot