Kort nieuws

Master 2 geslaagd!

De Klassieke Academie feliciteert de Master 2-studenten die op 23 juni geslaagd zijn voor hun eindexamen! “Ze hebben prachtige werken en creatieve onderwerpen gepresenteerd. De academie mag trots zijn op deze lichting studenten.” Aldus Stefanie Ottens, voorzitter van de Klassieke Academie.

De geslaagden zijn v.l.n.r.: Ted van Loon, Marlisa Simonis, Eline Brontsema, Herma van der Borg, Adriaan de Wolf, Esther Schnerr, Eeke Kuiken, Johan Gibcus, Janey Robertson, Marian Kramers, Sandra Severijns en Suzanne Heilligers.

   Foto: Jacq van der Beek


Eindexamenexpositie

Zondag 28 juni stond de opening van de eindexamenexpositie in Kunstlievend Genootschap Pictura gepland. Helaas kon deze opening en de tentoonstelling niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Na een aantal weken in onzekerheid te hebben verkeerd, bleek gelukkig dat we in september alsnog terecht konden bij zowel de Martinikerk als bij Pictura. De eindexamenexpositie loopt van 6 september tot en met 18 oktober 2020. De tentoonstelling duurt deze keer dus zes weken in plaats van drie. Oftewel, meer tijd om gespreid en op gepaste afstand de tentoonstelling te bezoeken. Tijdens de opening op 6 september zullen onder andere de winnaars van de Prix de Norvège bekend worden gemaakt. Omdat we helaas maar een beperkt aantal bezoekers kunnen toelaten vanwege de RIVM-maatregelen, is de opening alleen voor genodigden. Meer informatie hierover zal voor aanvang van de opening bekend worden gemaakt.


Exposities uitgelicht

Vanaf 7 juli t/m 23 september is er een expositie van twee veelzijdige kunstenaars in Kunsthuis De Woage te zien: Machteld Kee (sculpturen) en Maya Vlaanderen (grafiek, schilder- en tekenkunst). Beiden zijn in hetzelfde jaar (2018) afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen. Met grote aandacht voor detail, emotie en sfeer maken zij zeer aansprekende werken.

Voor de liefhebbers van op en top realistisch werk kan men terecht bij Galerie Bonnard. Van 21 juni t/m 30 augustus loopt de tentoonstelling ‘Realisme 2020’. Werk van Heidi Von Faber, JP Marsman, Bart Koning, Bert Brus, Ingrid Smuling en Jos de Wit.

Daarnaast exposeert docent van de Klassieke Academie Svetlana Tartakovska met haar schilderijen op een bijzondere plek: de Fraeylemaborg in Slochteren. In de tentoonstelling exposeert zij portretten, waarvan een aantal geïnspireerd zijn door de interieurs van de borg. De tentoonstelling loopt van 20 juni t/m 18 oktober.


Zomeracademie

Zoals al is aangegeven kan het programma van de Zomeracademie deze zomer doorgaan, al dan niet aangepast volgens de maatregelen. De jaarlijkse proeverij staat weer op de planning. Daarnaast worden er twee cursussen aangeboden die in het teken staan van Rembrandt en Velasquez. Ook kan er natuurlijk weer gekozen worden voor les in grafiek: houtsnede en etsen.

De docenten die dit jaar de lessen verzorgen zijn Stijn Rietman, Hans Parlevliet, Bas Nijenhuis, Paul Boswijk, Annelies Middel, Anne Rixt Kuik, Carolien van Olphen, Rachel Dieraert, Peter Hartwig, Reinder Homan en Siemen Dijkstra. Voor meer informatie over de Zomeracademie programmering kunt u kijken op onze website.

De Grafiekwerkplaats