‘De lente overwint!’

Schilder- en Tekenwedstrijd Klassieke Academie 2020

Wat is er nou mooier om te schilderen en te tekenen tijdens deze periode, waarin veel mensen noodgedwongen thuis moeten blijven? Om zowel de amateurschilders als kunstenaars te stimuleren de schilderskwast ter hand te nemen, organiseert de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst een speciale Schilder- en Tekenwedstrijd: ‘De lente overwint!’. 

Iedereen, autodidact of professional, mag meedoen met één of beide categorieën, zolang je werk maar aansluit bij het thema. Deelnemen kan vanaf 16 jaar. Hieronder lees je meer informatie over de thema’s en de deelnemersvoorwaarden. Inzenden kan tot vrijdag 12 juni via info@klassiekeacademie.nl

Aangezien we een opleiding voor professionele schilderkunst zijn, zouden we normaal gesproken jullie inzendingen het liefst in het ‘echt’ beoordelen. Echter, gezien de huidige coronacrisis is dit niet mogelijk en worden de werken alleen digitaal beoordeeld door een jury. Deze jury bestaat uit een aantal docenten van de Klassieke Academie, dit zijn Anuschka de Smidt, Rein Pol, Piet Sebens, Keimpe van der Kooi en Henk Helmantel.

Lees goed de voorwaarden onderaan dit bericht. Onvolledige inzendingen worden niet beoordeeld.

Categorie schilderen heeft als thema ‘Lente’
Het voorjaar komt eraan! Een groen landschap, een bloeiende magnolia of een portret van een zonnend persoon, alles mag, zolang het werk de lente verbeeldt. Maak een prachtig schilderij in olie-, acryl- of aquarelverf. Je kiest zelf welke schildertechniek je gebruikt.

Thema categorie tekenen ‘Godin Nikè’
In het logo van de Klassieke Academie is een afbeelding van de Griekse godin Nikè opgenomen. Maar wist je dat er van deze godin vooral beeldhouwwerken zijn gemaakt en bijna geen schilderijen of tekeningen? Daarom zou het leuk zijn als er meer tekeningen worden gemaakt van Nikè, godin van de overwinning en welslagen. Ook hier geldt, je mag je eigen tekentechniek kiezen. Denk aan potlood, grafiet, houtskool en pastel.

Je hebt je aangemeld en dan?
Je kunt je werk inzenden tot 12 juni 2020. Op 19 juni worden de 25 genomineerde kunstwerken per categorie bekend gemaakt. De in totaal 50 kunstwerken worden geplaatst op de website van de Klassieke Academie tot en met december 2020. Op 26 juni worden de eerste, tweede en derde prijswinnaars per categorie bekend gemaakt.

Behalve eeuwige roem kun je de volgende prijzen winnen:

Categorie schilderen
1e prijs: een cursus aan de Klassieke Academie, te volgen in het schooljaar 2020-2021
2e prijs: een verrassingspakket met schildersspullen t.w.v. € 75,-
(Gesponsord door Van Beek Art Supplies Groningen)
3e prijs: een boekenbon t.w.v. € 50,-

Categorie tekenen
1e prijs: een cursus aan de Klassieke Academie, te volgen in het schooljaar 2020-2021
2e prijs: een verrassingspakket met tekenspullen t.w.v. € 75,-
(Gesponsord door Van Beek Art Supplies Groningen)
3e prijs: een boekenbon t.w.v. € 50,-

Deelnemersvoorwaarden

• Er zijn geen deelnemerskosten
• Per deelnemer mag er maximaal 1 werk per categorie ingezonden worden
• Alle schilder- en tekentechnieken zijn toegestaan
• Er is geen maximum aan het formaat
• Aanleveren van de volgende informatie is verplicht: foto van het gehele werk plus een detailfoto
(1000 x 600 pixels bij 72 dpi, voor vierkant werk: 1000 x 1000 pixels) + naam kunstenaar, titel, techniek en formaat
• Inzenden kan alleen via info@klassiekeacademie.nl
• De minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar
• De beoordeling vindt alleen digitaal plaats
• Alleen de 50 genomineerden ontvangen een kort juryrapport, dus niet alle inzendingen ontvangen feedback
• De gewonnen cursus moet gevolgd worden in het schooljaar 2020-2021
• De overige prijzen worden zo veel mogelijk per post verstuurd
• De deelnemer geeft bij inzending automatisch toestemming voor de verwerking van zijn/haar privacygegevens en het gebruik van de foto. Deze zullen door de Klassieke Academie alleen gebruikt worden ter organisatie en promotie van de Schilder- en Tekenwedstrijd 2020 ‘De lente overwint!’