Open Dagen 28 en 29 februari

Kom naar de Open Dagen!
Klassieke Academie te Groningen

Heb je altijd al iets meer met beeldende kunst willen doen? Twijfel je over je eigen talent, of wil je je juist specifiek verdiepen? Wellicht heb je een moderne kunstopleiding gevolgd en wil je jezelf specialiseren richting de klassieke schilderkunst. Of ben je gewoon kunstliefhebber en nieuwsgierig naar een kijkje in de keuken van professionele kunstenaars in opleiding? Wat je reden ook is, grijp je kans om bij ons binnen te lopen tijdens de Open Dagen!

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari gaan onze deuren open en is tussen 14.00 en 17.00 uur iedereen welkom aan het A-kerkhof 43c en/of de Paradijsvogelstraat 16.

Wie meteen de handen uit de mouwen wil steken kan meedoen aan een gratis inlooples!

Leer in de Paradijsvogelstraat druktechnieken: probeer uit hoe het is om te etsen of hoe het maken van een houtsnede in zijn werk gaat, onder leiding van onze docenten Siemen Dijkstra en Reinder Homan.

Bas Nijenhuis (winnaar van TV-programma Sterren op het Doek) geeft op deze locatie een inlooples schilderen tussen 14:30 en 16:30.

Op onze locatie aan het A-kerkhof kun je meedoen aan de inlooples schilderen van kunstenares Elvira Dik, tussen 14:30 en 16:30. Neem plaats achter een ezel, krijg tips en ga aan de slag met schildersdoek en penseel!

Daarnaast is er een tentoonstelling met schilderijen, tekeningen en grafisch werk van onze studenten op beide locaties. Op het A-kerkhof zal er een presentatie gegeven worden over de inhoud van de opleiding. Ook kun je informatie krijgen over onze zomeracademie, cursussen en projecten. De Alumni Klassieke Academie (AKKA) zullen zich ook presenteren en geven je een blik op de toekomst als kunstenaar. En verder is er natuurlijk genoeg ruimte om nieuwsgierig rond te struinen.

Koffie en thee staan klaar, dus: kom langs!

Gratis toegang. Opgave niet nodig. Materiaal is aanwezig.