Kort Nieuws

Een ander perspectief
Op zondag 13 oktober is de expositie ‘Een ander Perspectief’ geopend in Galerie Bonnard te Nuenen. Docente Elvira Dik is een van de drie deelnemende kunstenaars, samen met Marten Huitsing en Michiel Schrijver. Deze drie kunstenaars hebben een totaal andere aanpak, onderwerp en werkwijze. De perspectieven in hun schilderijen zorgen er op de eerste plaats al voor dat je als toeschouwer een totaal andere rol krijgt toegespeeld. De tentoonstelling loopt tot en met 24 november 2019.

Portretprijs
De Klassieke Academie is trots! Eline Brontsema, Liesbeth Meerding en Henrieke de Vries zitten bij de vijftig genomineerden van de Nederlandse Portretprijs! De portretten zijn momenteel te bezichtigen in Slot Zeist. Op 3 november worden de winnaars bekend gemaakt. Kijk hier voor meer informatie.

V.l.n.r.: Eline Brontsema, Henrieke de Vries en Liesbeth Meerding

Vriendschapexpositie ‘en plein-air’
National Gallery The Netherlands (Amersfoort) toont tot en met 17 november werk van twee zielsverwanten in de schilderkunst: schilders Joost Doornik (docent Klassieke Academie) en Hans Versvelt zijn uitgenodigd om samen te exposeren. Beiden werken ze veel buiten en zetten met vlugge streken de sfeer, het licht en de kwaliteit van de plek op het doek.

Tentoonstelling ‘De Rode Draad’
Aan de hand van het werk van collega-schilders, allen AKKA-leden (Alumni Kunstenaars Klassieke Academie), en enkele eigen schilderijen toont Klaas Koops in deze tentoonstelling de verschillende stromingen en stijlen binnen de huidige figuratieve kunst, gerelateerd aan zijn eigen ontwikkeling tot quasirealist. Vijf door hem ingebrachte ‘voorbeeldschilderijen’ vormen daarbij letterlijk en figuurlijk de rode draad van de expositie. De opening van de expositie was zondag 20 oktober door Stefanie Horneman-Ottens, voorzitter en algemeen coördinator van de Klassieke Academie.
De tentoonstelling loopt tot en met 1 december.

Ter gelegenheid van de expositie ‘De Rode Draad’ komt een boekje over het beeldende en literaire werk van Klaas Koops uit: ‘Constructieve suggesties’. Koops is in oktober 70 jaar geworden. Ter gelegenheid daarvan biedt het Fonds Koops-Oussoren de leden van kunstenaarsvereniging AKKA een expositie aan. AKKA feliciteert tevens Pictura, uit respect voor de reputatie die het Kunstlievend Genootschap gedurende bijna twee eeuwen heeft opgebouwd met het presenteren van beeldende kunst in Noord-Nederland. AKKA draagt dan ook met genoegen bij aan de exploitatie van deze expositie.

Een schooljaar in een boek
Vorig schooljaar hebben de leerlingen van Master 1 (nu Master 2), als zelfstandig project, een prachtig boek gemaakt over hun lessen. Deze klas doet dit ieder jaar sinds Vakscholing 1 waardoor hun artistieke ontwikkeling te volgen is. Het boek is samengesteld door studente Suzanne Heijligers. Ook een fotoserie van de portretlessen met Peter den Oudsten staat hierin weergegeven. Bij interesse kunt u contact opnemen met de Klassieke Academie.

Tentoonstelling Beelden in Gees
Van 18 oktober tot 8 december loopt de tentoonstelling ‘De Verbinding, Noord ontmoet West’ bij Beelden in Gees. Kunstenaars van de Haagse Kunstkring en Alumni Kunstenaars Klassieke Academie (AKKA) presenteren hier hun werk. Duo’s van steeds een kunstenaar uit Den Haag en een kunstenaar uit het Noorden hebben in samenspraak nieuwe kunstwerken gemaakt.