Uitzien naar een creatieve en kunstzinnige werkomgeving

Stefanie Ottens en een tekening ‘At ease’ van haar hand

Stefanie Ottens is onlangs begonnen bij de Klassieke Academie als voorzitter en stafdocent coördinatie en pr. Stefanie komt uit Groningen (1987) en woont momenteel in Veendam. Al vroeg is haar de liefde voor de beeldende kunst aangeleerd, met name door haar vader.

Op haar zestiende startte ze met de opleiding autonome beeldende kunst aan Kunstacademie Minerva, waaraan ze in 2008 afstudeerde. Gezien haar jonge leeftijd destijds, en omdat ze graag haar positie als kunstenaar in de kunstwereld nader wilde bepalen, besloot ze een schakelprogramma Kunstgeschiedenis te volgen. Deze sloot Stefanie af met een Master in Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit in Groningen.

Via een functie bij Het Nederlands Stripmuseum en een stage bij het Groninger Museum kwam ze in aanraking met de museumwereld. Daarnaast is ze vier jaar lang betrokken geweest bij de expositiecommissie van Kunstlievend Genootschap Pictura in Groningen. Momenteel werkt Stefanie als directeur bij het Stedelijk Museum Coevorden. Daarnaast is ze lid van de Drentse Provinciale Adviescommissie voor Cultuur. Waar nodig helpt ze haar man Martin Horneman mee in de lijstenmakerij Atelier Horneman, die gevestigd is in Lewenborg. Wanneer Stefanie nog tijd over heeft pakt ze de tekenpotlood weer op. Dan tekent ze met name realistische portretten die veelal vermengt zijn met bestaande of zelfbedachte planten en ornamenten.

“Ik zie met er veel enthousiasme uit naar het werken in de creatieve en kunstzinnige omgeving van de Klassieke Academie en hoop om, samen met de andere (staf)docenten, de Klassieke Academie naar een nog hoger niveau te brengen op het gebied van de beeldende kunstonderwijs”, aldus Stefanie Ottens.