Kort Nieuws

Introductie Vakscholing 1 en Master 1 en 2
Het schooljaar is weer begonnen! In week 35 vonden de introducties van de Vakscholing 1 en de Masters 1 en 2 plaats. In een gezellige en gemoedelijke sfeer kon iedereen met elkaar kennismaken of, in het geval van de Masters, elkaar weer treffen na de afgelopen zomervakantie. Daarnaast ontvingen de studenten informatie over het komende schooljaar. We wensen alle studenten van de Klassieke Academie een creatief en succesvol schooljaar toe!

Nieuwe studenten Vakscholing 1, 2019-2020

Tentoonstelling oud-studenten van de Klassieke Academie in Galerie DSG
Van 7 september tot en met 26 oktober exposeren verschillende oud-studenten van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Galerie DSG van het Drents Schildersgenootschap. De tentoonstelling werd geopend door stafdocent onderwijs Bouk Wierda.

Jan van der Kooi in Nieuwsuur
Nieuwsuur (22.00 uur, NPO 2) heeft opnames gemaakt naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Vom Wesen der Landschaft’. Dit is een tentoonstelling met werk van Klassieke Academie-docent Jan van der Kooi. De tentoonstelling is georganiseerd in de context van het Rembrandtjaar en gaat over de zoektocht naar de ziel in het landschap. De uitzending is hier terug te zien.

Gezamelijke expositie eindexamenstudenten Academies
Van 14 september tot 20 oktober vindt de expositie ‘Figuratief NOW’ plaats in De Boterhal te Hoorn. Dit is een expositie van de eindexamenstudenten van zowel de Klassieke Academie, Wackers Academie als de Foudgumse School.

Alumni in Sterren op het doek
Alumni van de Klassieke Academie Carolien van Olphen en Bas Nijenhuis hebben meegedaan met het tv-programma ‘Sterren op het doek’. Eén van de bekende Nederlanders, die tijdens deze editie geportretteerd werd, was Maarten van Rossem. Samen met Jissel Kerkstra hebben Bas Nijenhuis en Carolien van Olpen hem geschilderd. De uitzending waarin onze alumni meedoen wordt uitgezonden op 8 oktober op  NPO 2. Het nieuwe seizoen van Sterren op het doek begon op 3 september om 20.25 uur. Voor meer informatie klik hier.

Winnaars Prix de Norvège
Marein Konijn en Esther Schlebos zijn de winnaars van de Prix de Norvège 2019. Inmiddels zijn beide kunstenaars weer terug in Nederland. Wij feliciteren Marein en Esther van harte met hun prijs en hopen dat ze een inspirerende reis hebben gehad.