(Oud) Docenten Klassieke Academie doen mee met uitwisseling in China

De ‘International League of Fine Art Schools’ in Nederland en de ‘Xi’an University of Architecture and Technology/College of Art’ in China wisselen in 2019 tentoonstellingen van beeldende kunst uit.

Guo Xianglu en Zhu Jinhu.

 

Vanaf het voorjaar 2019 exposeren negen toonaangevende Chinese kunstenaars in Nederland. Hun werk is representatief voor de actuele kunst binnen de Chinese traditie, zoals die van oudsher en ononderbroken in China wordt onderwezen. De tentoonstelling vindt plaats van 13 april t/m 19 mei in Willemskade 22 en in het WTC in Leeuwarden. Deelnemende kunstenaars zijn Lin BaoGang, Zhu Jibhui, Guo Xianlu, Song YaPing, Wen Ji,  Chen Qian, Wang Ben, Ju Shi, Gao Minli. Daarna worden de werken elders in Nederland tentoongesteld, onder meer in Pulchri Studio in Den Haag en in de Bovenkerk te Kampen.

Als wederdienst exposeren dit najaar tien Nederlandse kunstenaars Henk Helmantel, Rein Pol, Tom Hageman, Esther Leuvenink, (docenten van de Klassieke Academie) Herman van Hoogdalem en Wim Jonkman (oud docenten), Nick Willems (oud student), Geurt Busser en Douwe Elias, in China, te beginnen met een bijzondere presentatie tijdens het ‘6th Silk Road International Art Festival’ in het Shaanxi Province museum in Xi’an.

Het ‘6th Silk Road International Art Festival’ opent op 7 september in het ‘Shaanxi Province Museum’ en de Nederlandse werken worden ook later elders in China tentoongesteld, eindigend in het ‘Museum of Arts’ in Qingdao.

 

Douwe Elias.