Masterlessen van Sam Drukker

De masterlessen van Sam Drukker zijn enthousiast ontvangen door de masterstudenten.

Beeldaspecten als compositie, vorm, toon, richting, beweging, kwantiteit contrast, warm/koud, kleur kwaliteit, complementaire contrast, kleurcontrast, handschrift, materie/textuur/huid, harde grenzen/zachte grenzen, en transparant/dekkend kwamen aan de orde in de 3-daagse masterclass. ‘Beeldfenomenen’ noemt Sam ze. De studenten moesten van Sam het onderwerp benaderen vanuit vlakken en niet vanuit het onderwerp zelf. Sam toonde daarbij voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en hedendaagse kunst.

Aan de hand van de beeldfenomenen en getoonde voorbeelden betrok Sam heel gepassioneerd de studenten bij discussies. Studenten werden uitgedaagd om vooral hun eigen weg daarin te kiezen en niet in alle beeldfenomenen uit te willen blinken volgens Eeke Kuiken.

Volgens Marlisa Simonis werkte Sams zijn energie aanstekelijk. Ze heeft veel zin om met de geworven kennis aan de slag te gaan in haar eigen werk.
Ruben Postema heeft Sam tijdens de masterlessen geassisteerd.

 

Schoolbord Sam Drukker en Ruben Postema.

 

Eeke Kuiken en Marlisa Simonis, studenten Master 1.