Resultaten Chihuly project Vakscholing 3

Ogen voor het (on)zichtbare –

De Klassieke Academie werkt samen met het UMCG, de Faculteit Geneeskunde en het Groninger Museum.

Werk van de glaskunstenaar Chihuly in het Groninger Museum.

Op dinsdagochtend 23 april gaat het interdisciplinaire academiebrede Chihuly-project van start in het Groninger Museum onder leiding van kunstenaar en docent van de Klassieke Academie Rein Pol. Het is een samenwerkingsproject tussen de Klassieke Academie, het UMCG, de Faculteit Geneeskunde en het Groninger Museum. Studenten van de Klassieke Academie en vier studenten van de Faculteit Geneeskunde gaan de expositie van de sprookjesachtige glaskunstenaar Chihuly in het Groninger Museum bezichtigen. Aansluitend bekijken ze in het atelier van het Groninger Museum foto’s van micro-organismen om de schoonheid van de onzichtbare wereld te visualiseren en als parallelle wereld van de prachtige glaskunst van Chihuly.  Dr. Edwina Doting, arts-microbioloog in het UMCG bespreekt de gevaren van deze micro-organismen aan de hand van het werk en de levens van kunstenaars.

Geïnspireerd door deze ochtend gaan de studenten van de Vakscholing en Geneeskunde op 24 en 25 april aan het werk op onze locatie aan de Paradijsvogelstraat.
Ook de lessen aan Vakscholing 3 van Xandra Donders en Riny Bus zullen in het teken staan van de tentoonstelling van Chihuly en de micro-organismen.

De resultaten zijn op vrijdag 26 april te zien in het Groninger Museum van 15:00-17:00 uur.

Rein Pol en de studenten van de Klassieke Academie en de Faculteit Geneeskunde (RUG) zullen vertellen over hun werkproces; de invloed van Chihuly en/of de foto’s van de micro-organismen of andere invloeden en daarbij een toelichting geven. De resultaten en het proces van de studenten worden onder meer getoond in een PowerPointpresentatie te zien t/m 5 mei in het atelier van het Groninger Museum.
We houden jullie op de hoogte van de resultaten in de volgende nieuwsberichten.

 

Cleo Rolloos.
Marian Hangyi.
Anne Mensinga.

Alle werken zijn gemaakt n.a.v. het thema ‘Chihuly en de micro-organismen’ in de lessen compositie & expressie in Vakscholing 3.