Project Rembrandt

De oplettende tv-kijker heeft haar wellicht al zien langskomen: onze studente Louella Hendriksen uit vakscholing 2 is deelneemster aan Project Rembrandt, een programma dat volgens haar te beschrijven is als ‘zoiets als Heel Holland Bakt’, dus een afvalrace, maar in dit geval tussen klassiek-figuratieve kunstschilders.

Een jury gaat op zoek naar de nieuwe Rembrandt die in de trant van de oude meesters schildert. ‘Ik vond het oproepje via facebook en twijfelde of ik me op zou geven. Ik dacht eerst: ik ben niet goed genoeg. Via de academie werd ik toch gestimuleerd om mee te doen’, vertelt Louella. Ze kwam prompt door alle selectierondes en eindigde bij de laatste tien, tussen wie de race van start gaat. Het maken van een tv-programma vond ze leuk om mee te krijgen: ‘Ik was best op m’n gemak!’

Project Rembrandt is op zondag op NPO1 te zien.