Portret burgemeester Peter den Oudsten

Marlisa Simonis, master 1, voor het portret van burgemeester Hans Ouwerkerk van oud-student van de Klassieke Academie Milan Smidt.

 

De ambtsperiode van onze burgemeester Peter den Oudsten loopt af, en daarbij hoort traditioneel een portret.

Een mooie gelegenheid voor onze masterstudenten om een portret van de burgemeester te gaan maken. Na een inspirerende rondleiding op het gemeentehuis gaan de studenten binnenkort op bezoek bij de burgemeester van Groningen voor een poseersessie op zijn kamer.  Ze zullen hem interviewen en foto’s en schetsen van hem maken om zich voor te bereiden op een portret.

Tevens komt Den Oudsten op de academie poseren. De portretten zullen worden voorgelegd aan de burgemeester en wie weet, misschien komt er wel een van de portretten te hangen op de portrettengalerij in het gemeentehuis. Wij houden jullie op de hoogte.