Masterlessen Sam Drukker

Masterstudenten krijgen van 25 t/m 27 februari een driedaagse masterclass van Sam Drukker. In deze lessen zullen ze, zo belooft hij, ‘overgoten worden met een schat aan informatie’. De leerlingen zullen moeten wennen aan snelle beslissingen nemen en ook zullen eigenschappen als concentratie, flexibiliteit en het scheiden van waarnemen en weten worden getraind.

Specifieker wordt in deze lessen via beeldmateriaal intensief ingegaan op aspecten van het schilderen. De eerste dag zal dat compositie en tonaliteit zijn, de tweede gaat over kwaliteits- en complementaire kleurcontrasten en de laatste dag zal worden ingegaan op authenticiteit en eigen visie. ‘Kijken is iets wat we hebben afgeleerd, maar levert het hoogste goed: onafhankelijkheid’, aldus de docent.

In de masterlessen zal Sam worden geassisteerd door oud-student Ruben Postema.