Open Dagen 1 en 2 maart

Kom naar de Open Dagen!
Klassieke Academie te Groningen

Altijd al iets meer met beeldende kunst willen doen? Twijfel je over je eigen talent, of wil je je juist specifiek verdiepen? Wellicht heb je een moderne kunstopleiding en vraag je je af hoe het is om op de klassieke tour te gaan. Of ben je gewoon kunstliefhebber en nieuwsgierig naar een kijkje in de keuken van professionele kunstenaars in opleiding? Wat je reden ook is, grijp je kans om bij ons binnen te lopen tijdens de Open Dagen!

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart gaan onze deuren open en is

tussen 13.00 en 17.00 uur

iedereen welkom aan het A-kerkhof 43c en/of de Paradijsvogelstraat 16.

Wie meteen de handen uit de mouwen wil steken kan meedoen aan een gratis inlooples!

Leer in de Paradijsvogelstraat druktechnieken: probeer uit hoe het is om te etsen of hoe het maken van een houtsnede in zijn werk gaat, onder leiding van onze docenten Siemen Dijkstra en Reinder Homan.

Aan onze locatie aan het A-kerkhof kun je twee verschillende vormen van modeltekenen leren: op vrijdag geeft Jantien de Boer een les die zich richt op ‘licht-donker’, op zaterdag kun je onder leiding van Elvira Dik uitproberen hoe het gaat als je je op ‘vorm’ toelegt.

Daarnaast is daar een tentoonstelling met werk van onze studenten en zal er een presentatie gegeven worden over de inhoud van de opleiding. En verder is er natuurlijk genoeg ruimte om nieuwsgierig rond te struinen.

Koffie en thee staan klaar, dus: kom langs!