Medewerkersportret Nici Graumann

Nici Graumann opent en sluit de deuren voor de studenten op onze locatie aan het A-kerkhof 43 en is een gezellig luisterend oor voor de studenten.

Toen de vorige er mee stopte, dacht ze: dat vind ik wel leuk om te doen. Ze woont dichtbij, in de buurt van het Noorderplantsoen. Elke dag opent en sluit ze de locatie aan het A-kerkhof; doet de lampen en de verwarming aan én – heel belangrijk – zet een flinke pot koffie. Als de eerste studenten basisscholing op maandagochtend binnendruppelen staat ze vaak al rustig een sigaretje te roken op het balkon. Tussendoor loopt ze heen- en weer naar de deur en verwelkomt ze de studenten hartelijk. De week is weer begonnen.
Naast dat Nici de deuren opent en sluit is ze ook model op onze academie.
Naar Groningen kwam ze vanuit Oldenburg, zoals wel te raden is voor eenieder die met Nici een gesprekje aanknoopt. ‘Ik ben toen ooit op een dag dat er een feest was naar het Oude RKZ ziekenhuis gekomen. Daar kwam toen prompt een kamer in onderhuur vrij, dat zou zes weken zijn. Ik ben uiteindelijk in Groningen blijven plakken.’