Docentenportret Stijn Rietman

Stijn Rietman geeft aan de masterscholing schilderles. Met name het stilleven en interieur komen aan bod. Zelf heeft hij Academie Minerva gevolgd. Vanaf toen is hij volop bezig met schilderen en exposeren. Vroeger kon hij van schilders behoorlijk snel idolaat zijn en kocht dan gelijk hun monografie. Zij waren de norm, het letterlijke voorbeeld. Gaandeweg is hij meer zijn eigen koers gaan varen en kijkt hij meer naar binnen en minder om zich heen.
Hij geeft met plezier les op de Klassieke Academie. Het belangrijkste van wat hij zijn studenten wil meegeven is, naast wat technische trucjes, ze leren te broeden op hun concept en hieraan werken. Dat betekent jezelf kritisch bevragen, keuzes maken en ergens voor gaan staan.
Hij wil graag dat ze kijken naar de wereld om hen heen zoals die er vandaag de dag uitziet en dat ze hedendaagse onderwerpen kiezen. “Het gemberpotje met besjes hebben we nu wel gehad…”

In september gaat Stijn Rietman naast zijn lessen aan de Masterscholing ook op de woensdagmiddag een cursus Zelfportret Schilderen geven van 15:30 tot 18:00 uur.