Caravaggio-project naar aanleiding van tentoonstelling in Centraal Museum Utrecht

De studenten van de vak- en masterscholing kregen in de eerste week van januari een driedaagse workshop naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Caravaggio in Europa’ in het Centraal Museum in Utrecht. Er werd ingegaan op hoe Michelangelo Merisi, zoals Caravaggio eigenlijk heet, zijn beroemde licht-donker-techniek gebruikte (chiaroscuro).  De studenten maakten een onderschildering in grijstonen, waar uiteindelijk door middel van de glaceertechniek kleur op werd aangebracht. ‘Het leren gebruik maken van deze techniek is een aanwinst voor iedere kunstenaar die geïnteresseerd is in het maken van klassiek realisme’, aldus Thomas Langeveld.

De resultaten van de studenten waren uitmuntend! De resultaten zullen te zien zijn tijdens de Open Dagen op 1 en 2 maart.

Alumna Gabriëlle Westra, deelneemster Caravaggio-project.