Modeltekenen naar bewegend model

Rachel Dieraert aan het tekenen

Cursus modeltekenen naar bewegend model.

In drie dagen werd deze les opgebouwd, van een aantal stilstaande poses en oefeningen, tot uiteindelijk de muziek aan ging. Model Margriet durfde zich over te geven aan de muziek en was daarin aanstekelijk. Door de dagen heen stond iedereen achter zijn horizontale tafel mee te bewegen, waaronder ook docent Rachel Dieraert. Het ging om het steeds weer zoeken van de arabesk, het trainen van je visueel geheugen en je oog-handcoördinatie. Met de muziek veranderde ook de sfeer en het was onmogelijk om je niet mee te laten voeren door de bewegingen van het model.
Bij deze cursus, die academiebreed gegeven werd, maakte het al gauw niet meer uit wat je achtergrond was, want voor iedereen was het gevoel in het diepe gegooid te worden behoorlijk hetzelfde. In de pauzes zat men met rode konen en zwarte vingers opgewonden tegen elkaar te praten. Studenten gingen met stapels tekeningen naar huis.