Leonardo da Vinci-project

Ewoud van Rijn en Maartje Bezemer.

Ewoud van Rijn, onze gastdocent van de KABK uit Den Haag, wilde het onderzoekende dat Leonardo da Vinci had overbrengen op de deelnemers en hen ermee aansteken. Dat was te zien. Op de open dag stond aan de ene kant van het lokaal het eindwerk opgesteld, aan de andere de processen. Ook al was de inspiratiebron, opdracht en het materiaal voor iedereen hetzelfde, de resultaten varieerden enorm.

Het project ontstond naar aanleiding van de huidige tentoonstelling die in het Teylers museum in Haarlem is te zien, waarbij de tekeningen van Leonardo da Vinci de hoofdtoon voeren. De eerste dag kregen de deelnemers het model Peter en was de opdracht ‘in de lijn te denken’. Daarnaast liet men zich inspireren door de groteske koppen die in de tentoonstelling waren te zien. Die waren inderdaad ook door het hele lokaal terug te vinden.

Werk van Beja Peetsma, Vakscholing 1.
Werk van Fimmie Meester, Vakscholing 3.