Klassieke Academie in het UMCG

Op woensdagmiddag 17 oktober was het feest: de eerste keer dat de Klassieke Academie de vitrines in de hoofdgangen van het ziekenhuis vult is daar. Tot nu toe werden de vitrines gevuld door het Drents en Groninger Museum, Museum Belvédère en Academie Minerva, nu mag de Klassieke Academie zich daarbij aansluiten. Om met onze docent/bestuurslid Xandra Donders te spreken: ‘Super dat we er binnen zijn.’

Onder de noemer ‘Klassieke Academie in het UMCG’ wordt er werk van alumni Mariëlle Bistervels, Elvira Dik, Marian Gerrits, Marten Huitsing, Keimpe van der Kooi, Anne-Rixt Kuik, Ruben Postema en Nick Willems getoond, wat een zeer gevarieerde mix opleverde en zo een breed beeld geeft van de resultaten die onze opleiding biedt.

Jan Bouwhuis, directeur bouw en facilitair van het UMCG, opende de tentoonstelling en onze voorzitter Arie van Rijn gaf een praatje. Er was een borrel daarna. Tussendoor liep steeds veel publiek langs, het werd meteen duidelijk hoeveel bezoekers deze kunstwerken gaan krijgen. Minke Heitinga, personeelslid van het ziekenhuis, bleef even staan om de nieuwe werken te bekijken. ‘Leuk dat er weer wat nieuws te zien is’, zegt ze enthousiast. Op de vraag of er veel naar de kunst in deze vitrines wordt gekeken antwoordt ze: ‘Jazeker, ik ga er graag altijd even met mijn kopje koffie naartoe. Ook voor de patiënten is het vaak een bron van inspiratie of troost.’

De tentoonstelling is verlengd tot 14 februari.