Caravaggio-project en excursie

Schilderij van Thomas Langeveld.

Woensdag 2 januari organiseert de Klassieke Academie een excursie naar de tentoonstelling ‘Utrecht, Caravaggio en Europa’ in het Centraal Museum in Utrecht. Studenten, alumni, cursisten, Vrienden, docenten, leden van de Raad van Advies; jullie worden allemaal uitgenodigd om mee te gaan. Zie voor informatie de agenda op de website.

Caravaggio was een meester van het spotlicht-effect en wordt daarom wel de uitvinder van de chiaroscuro (licht-donker) genoemd, iets waar Rembrandt ook in uitblonk. Naar aanleiding van Caravaggio zullen studenten onder leiding van Thomas Langeveld uit Haarlem zich in een 3-daagse workshop van 3 t/m 5 januari gaan bekwamen in glaceertechnieken en het aanbrengen van de huidtinten.

Studenten uit de vakscholing gaan in week 4 ook aan de slag met Caravaggio. Ze zullen een week werken aan dezelfde opstelling.