Nieuw Academisch jaar

Studenten Vakscholing 1 maken compositieschetsen naar aanleiding van schilderijen in het Groninger Museum.

Inmiddels is het alweer oktober, de regen slaat tegen de ruiten en de modellen slepen hun kacheltje dichterbij. Herfst zette meteen vol in en wij zijn alweer zes weken aan de slag.

Het academisch jaar nam voor Tom Hageman, Rein Pol en Henk Helmantel in een aanvang met een tentoonstelling in China. Onze ex-voorzitter ging er naartoe om nieuwe contacten tussen de verschillende academies te leggen. Andere internationale betrekkingen kwamen recent tot bloei op zondag 30 september, toen de Moskouse docent Maksim Nurulin een academiebrede masterclass gaf. Verder in onze nieuwsbrief een interview met onze nieuwe voorzitter, Arie van Rijn. Wie is hij eigenlijk en wat komt hij hier doen? Ook is er een nieuw studentenportret en wel van Marian Hangyi die vertelt over haar persoonlijke loopbaan op de academie.

Een flinke groep van nieuwe enthousiastelingen is begonnen aan de basisscholing, cursussen en de vakscholing, en de studenten die de afgelopen jaren al in onze gebouwen rondliepen gaan een stapje hoger. Laten we hopen dat een nieuw academisch jaar voor iedereen zowel nieuwe dingen leren als lekker doorgaan betekent.

We wensen jullie succes en plezier!