Student Report – Bas Nijenhuis

Bas Nijenhuis is alumnus van de Klassieke Academie in Groningen. Als kunstschilder werkt hij met figuratie. Daarbij gaat zijn interesse vooral uit naar de techniek van het schilderen en de eigenschappen van licht. Maar toch is zijn werk veel meer dan dat. Bas: ‘Ik maak een soort psychologische portretten.’ Zijn werk zegt vooral veel over hem zelf.

“Je bent niet zomaar een kopieermachine van de werkelijkheid. Je zit daar altijd zelf tussen. Je keuzes zeggen iets over jezelf.”     

-Bas Nijenhuis

Bas volgde de Masterclass die Ulrich Suberg op de Klassieke Academie gaf. Het onderwerp was model schilderen. Beperkt tot kleurgebruik, meer specifiek, op temperatuurverschillen bij een gelimiteerd palet. Hij liet de studenten schilderen met enkele pigmenten in het kleuren spectrum geel-rood. Visueel kopiëren van de waargenomen kleur is daarmee onmogelijk, maar je kan wel een warm-koudverschil tonen. Bas dook er enthousiast in.

Lees HIER zijn ervaring van de Masterclass, zoals geschreven in het student report van The Fine Art Collective.

‘En Profil’ Bas Nijenhuis
‘Girl Without Pearl Earring’ Bas Nijenhuis