London Residency

Ruben Dimitri Postema en Mariëlle Bistervels voorgedragen voor ‘London Residency’

Elk jaar biedt The Fine Art Collective een exclusieve Residency aan, in de Griffin Gallery in Londen. Een geselecteerde kunstenaar kan dan één maand (oktober 2018) lang leven en werken in Londen in Studio 2 van The Studio Building. Hij/zij kan projecten realiseren of onderzoek uitvoeren, dat vaak niet haalbaar is in de eigen studio.

Naast de ruime studio bevinden zich hier een laboratorium voor innovatie en ontwikkeling, waar zes chemici Fine Art-materialen ontwikkelen. Ook het hoofdkantoor van Winsor & Newton, Liquitex en Conté à Paris zitten in hetzelfde pand. Aanmelden voor deelname aan de TFAC Residency kan uitsluitend via aanbeveling van de kunstopleiding waar de kandidaat studeert.

De Klassieke Academie is trots op de voordracht van Ruben Dimitri Postema en Mariëlle Bistervels. Op 21 augustus zal de jury de definitieve selectie bekendmaken.

Ruben Postema
Het was Rubens droom om striptekenaar te worden. Om aan zijn techniek te werken ging hij naar de Klassieke Academie. ‘Puur om met tekenen bezig te zijn. Ik vind het interessant om naar waarneming te werken. Dat leer je niet meer op de andere kunstacademies.’ Inmiddels is zijn interesse voor de schilderkunst opgewekt. `Nu wil ik graag schilder worden. Met mijn schilderijen probeer ik de verbeelding van de kijker aan het werk te zetten. Ik creëer de suggestie van een verhaal dat de kijker zelf mag invullen. Wat heeft zich zo net afgespeeld of wat staat er te gebeuren? In mijn keuze voor composities laat ik mij inspireren door films. Door sterke licht-donker contrasten te gebruiken en vreemde hoeken te kiezen, schep ik de suggestie van dramatische, filmische momenten.’
Mariëlle Bistervels

‘Binnenkort zit de opleiding er alweer op. Voor mijn gevoel begint het echter pas. De basis is gelegd en nu is het tijd om iets nieuws te ontdekken. Ik wil mijn vaardigheden blijven ontwikkelen en mijn honger naar andere technieken en materialen stillen. Mijn creativiteit wordt gestimuleerd door andere omgevingen, door indrukken op te doen en met mensen te praten. Op de Klassieke Academie verlegde ik graag mijn grenzen wat onderwerp betreft. Tijdens de Residency in Londen denk ik mijn honger weer voor een tijd te kunnen stillen, omdat ik contact kan leggen met andere kunstenaars voor nieuwe inzichten en kennis kan opdoen van mensen die intensief bezig zijn met de ontwikkeling van materialen. Na jarenlang gedegen stamppot ben ik toch wel toe aan een wat uitdagendere, pittigere curry.’

Wij wensen Mariëlle en Ruben veel succes!