Eindexamenexpositie 2018

Eindexamenexpositie Klassieke Academie in Martinikerk en Pictura

Op 26 juni vinden de eindexamens plaats in Pictura en Martinikerk. Voorzitter van de eindexamencommissie is drs Cynthia Heinen directeur van het Museum Stad Appingedam en Muzeeaquarium in Delfzijl. De eindexamencommissie van de schilders bestaat uit: Jantien de Boer, Svetlana Tartakovska en Rein Pol. De eindexamencommissie van de beeldhouwers bestaat uit Andrijana Martinovic, Peter Hiemstra en Gosse Dam.

Zondag 1 juli opent mecenas en initiatiefnemer van de Prix de Norvège, Egbert Pijfers om 14:00 uur de negende eindexamenexpositie in de geschiedenis van de Klassieke Academie. De opening vindt plaats in de Martinikerk in Groningen waar het werk van de beeldhouwers te zien zal zijn. Het werk van de schilders is te bekijken bij Kunstlievend genootschap Pictura. Voorafgaand wordt de jaarlijkse Prix de Norvège toegekend aan twee examinandi en is er een wandschildering van Ruben Dimitri Postema te bezichtigen bij Pictura. De expositie van de schilders duurt van 1 tot en met 22 juli. Van de beeldhouwers van 1 tot en met 12 juli. Komt allen!


Eindexamenkandidaten Schilderkunst:
Mariëlle Bistervels, Esti Dudok van Heel, Trix Folkers, Margriet Kroeze, Marnix Pool, Ruben Dimitri Postema, Willy Peetsma, Maya Vlaanderen, Marieke van den Berg en Anneke van der Wey-Bouma.

Eindexamenkandidaten Beeldhouwkunst: Hans van Berkel, Monika Gerritsen, Martina Hladikova, Ine Hoejenbos, Machteld Kee, Beitske Sikkema en Cindy Sprokel.

Klik hier voor de openingstijden van de eindexamententoonstelling.

Wij wensen de kandidaten heel veel succes met hun eindexamen en met hun toekomst als beeldend kunstenaar!