Peter Trippi, een man met een missie

Tom Hageman heeft Peter Trippi ontmoet toen hij The Representational Art Conference (TRAC) 2016 in Amerika bezocht. Peter vond het meteen een goed idee om de TRAC naar Nederland te halen, hij had er al connecties. Zo fungeerde hij bij de Alma-Tadema expositie in het Fries Museum al als mede-curator, was hij curator van de tentoonstelling van JW Waterhouse in het Groninger Museum en speelde hij een grote rol bij het realiseren van ‘The American Dream’ in het Drents Museum en de Kunsthalle in Emden. Hij introduceerde de musea bij verzamelaars en curatoren van Amerikaanse musea.

Peter is hoofdredacteur van Fine Art Connoisseur, het Amerikaanse tijdschrift dat zich richt op verzamelaars van realistische schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en prints. Sinds 2006 geeft hij les, zit in jury’s, en schrijft om het hedendaagse realisme te promoten. Om die reden zit hij ook in het bestuur van de Florence Academy of Art en het Art Renewal Centre in New York. En is hij bovendien voorzitter van de Klassieke Salon, de stichting die TRAC 2018 organiseert.

Hij behaalde zijn Master of Arts degrees aan New York University en aan het Courtauld Institute of Art, London. Nu is hij betrokken bij de lancering van TRAC 2018 in Leeuwarden in zijn onvermoeibare queeste de hedendaagse realistische kunst onder de aandacht te brengen. Hij is ook een van de sprekers op TRAC 2018.

‘Terschelling West StP VI ML’ van Tim Blaauw.