Opening ‘The American Dream’

Zaterdag 18 november opende de dubbeltentoonstelling ‘The American Dream’ in de Kunsthalle Emden (D) en Drents museum, Assen (NL).
De opening in Emden ‘s middags werd muzikaal begeleid door de Bogerman bigband uit Sneek en had als hoogtepunt een paneldiscussie met de (interim) ambassadeur van de Verenigde Staten in Duitsland, Kent Longsdon de Duitse minister van Buitenlandse zaken Sigmar Gabriel en de vicepresidente van de Bundestag Edelgard Bulmahn.Ze waren het roerend eens over het belang van culturele interactie en samenwerking.

De tentoonstelling in de Kunsthalle toont eigentijds Amerikaans realisme, na 1965. De opening in Assen bood een overzicht van al het cultureel spektakel dat de VS ons na de oorlog tot 1965 te bieden had: van Rock ‘n Roll tot Marilyn Monroe, van Gospel tot Popart (maar ook Edward Hopper, Andrew Wyeth en nog veel meer).