Van het verleden naar het heden

Expositie ‘Tijd’ van Noorder Art

Jan de Boer, Mineke Gravers, Marja Hens en Sieuwke Ronner – met elk een eigen visie en materiaalgebruik – gaan de uitdaging aan om een groot werk (een drieluik) te maken.

Voor dit drieluik maken ze gebruik van grafzerken in de Martinikerk. Ook worden vroegere Noordelingen verbeeld, bekend in Stad en Ommeland en daarbuiten, zoals Aletta Jacobs, Jan de Roos en Rutger Kopland. Het gedicht ‘Tijd’ van Kopland, passend bij het thema van de expositie, wordt in het werk verweven. Daarnaast  kiezen ze drie Groninger schilders: Hendrik Willem Mesdag, Otto Eerelman en Jan Wiegers.

Videokunstenaar Ewout van Roon ondersteunt de expositie via films in kijkdozen en op beeldschermen. In deze films wordt de vroegere ‘tijd’ getoond en een verbinding gelegd tussen werken van de schilders uit het verleden en het werk van de vier kunstenaars van Noorder Art uit het heden.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Jan van Loon opent de expositie op 8 september 2017 om 16.30 uur. Het drieluik wordt dan onthuld.

Noorder Art is een groep professioneel geschoolde kunstenaars uit Friesland, Drenthe en Groningen die in 2014 zijn afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen.

8 t/m 29 september in de Martinikerk 
Klik hier voor meer informatie