Opening academisch jaar

Vrijwilligers Sander, Bert en Pieke maakten de locatie A-Kerkhof schoon, ruimden op en verfden de muren wit tijdens de grote Zomerschoonmaak. Het pr-team met de vrijwilligers Tjitske en Annelies werkten aan de website en vervingen beeldmateriaal en teksten door up to date materiaal. Wij wensen alle studenten en docenten dan ook een frisse start!

Ook dit nieuwe studiejaar belooft weer veel goeds. Met tal van Academie-brede museale projecten laat de Klassieke Academie zich gelden. Docent Niels Smit van der Burgt gaat Mata Hari ontleden naar aanleiding van de tentoonstelling in het Fries museum. Altijd al willen weten hoe Escher zijn meesterlijke gezichtsbedrog voor elkaar kreeg? Leeuwarden eert Escher in het kader van culturele hoofdstad van Europa. Docenten van de Klassieke Academie geven er les in optische illusie. In Assen opent het Drents Museum exclusief haar deuren voor studenten van de Klassieke Academie om het project ‘American Dream’ in te luiden. En ook het Groninger Museum, met de tentoonstelling ‘Romantiek in het Noorden’, opent de deuren voor onze academie en een academiebreed project zal erop volgen.

Ook dit studiejaar zijn de Masterlessen van Jan van der Kooi, Sam Drukker en Henk Helmantel wegens succes geprolongeerd en is de Romantiek niet van de lucht in samenwerking met het Groninger Museum. Zo is de academie niet meer weg te denken uit het Nederlandse cultuurlandschap. En tussen al die prachtige projecten door wordt er keihard geschilderd, getekend, geboetseerd, gehakt en gegraveerd. En niet te vergeten diep gezucht, ingetogen gehuild en uitbundig gelachen. Het belooft veel goeds. www.klassiekeacademie.nl