Klassieke Academie op de website van Rijksmuseum Twenthe

‘De academische opleiding is terug van weggeweest. De Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen is hier een mooi voorbeeld van.  Vrijdag 23 juni is er een schoolreis gepland naar de tentoonstelling In het Hart van de Renaissance. Studenten maken hier live kennis met onder meer werken van Titiaan, Tintoretto en Bellini.

Na ontvangst door conservator Josien Beltman volgt een lezing en een rondleiding door deze tentoonstelling. Daarna mogen de studenten zelf gaan tekenen.

Het museumbezoek krijgt in Groningen een vervolg met een Masterclass van Ilse Nass en Ulrich Suberg, beiden oudstudenten van zowel de Klassieke Academie als de Florence Academy of Art.

Het project wordt gesponsord door The Fine Art Collective. The Fine Art Collective levert alle materialen: potlood, tekenpapier, papier geschikt voor olieverf, de verf zelf en de penselen.

De resultaten van deze masterclass kunt u bezichtigen in een Open Huis op Vrijdag 23 Juni, 15:00 u Paradijsvogelstraat 16. De begeleidende docenten zijn daarbij aanwezig.

Voor meer informatie klassiekeacademie.nl/
Orgineel bericht: https://www.rijksmuseumtwenthe.nl/content/1863/nl/florence-in-groningen