Zomeracademie

 

Zie je deze weken een clubje tekenende en schilderende figuren in het plantsoen of langs de gracht in Groningen? Dan weet je dat de Zomeracademie weer in volle gang is. Meer amateur schilders en beeldhouwers dan ooit vonden hun weg naar de Klassieke Academie deze zomer. Onder leiding van ervaren academiedocenten leren de aspirant- of amateurkunstenaars anders kijken naar model en stadsgezichten. Maar ook binnen wordt er hard gewerkt. De cursisten grafiek buigen zich over een historisch overzicht van de grafische technieken en leren de grondbeginselen van hoog- en diepdruk kennen. Ook aan de cursist met belangstelling voor het driedimensionale is gedacht. Gedurende een intensieve werkweek boetseren zij naar levend model. De persoonlijke benadering van de cursist staat centraal. Ze leren over anatomie, beweging van het lichaam in de ruimte en zweten boven hun boetseerbok. Na afloop vinden de meesten het jammer dat het alweer voorbij is. De tijd is voorbijgevlogen. Ook voor de docenten is de Zomeracademie een feestje. Ze hoeven zich niet aan een strak lesschema te houden en kunnen hun passie botvieren op de enthousiaste leerlingen.
Voor meer informatie, klik hier.